Københavns Kommune afviser at opfylde værtsbyaftale for ishockey-VM

Som værtsby lever København ikke op til standardaftalen for VM-slutrunden i ishockey

KøBENHAVN Aktindsigter, som Morgenavisen Jyllands-Posten har foretaget, afslører, at selskabet bag VM i ishockey er irriteret over, at Københavns Kommune som værtsby ikke lever op til standardaftalen ved at afvise at betale for en massiv markering af VM’s tilstedeværelse i byen.

Det skriver Jyllands-Posten, som samtidigt slår fast, at Herning lever op til aftalen.

I en mail til Københavns Kommune skriver direktøren for VM i ishockey, Enver Hansen, ifølge Jyllands-Posten blandt andet, at »Det virker på mig, som om I endnu ikke rigtigt har forstået, hvor stor en begivenhed dette VM er«. Og direktøren tilføjer i dagens udgave af avisen:

- Kommunerne må jo selv finde ud af, hvad de bruger pengene på. Jeg glæder mig bare over, at der er det engagement og den økonomi i Herning. Ingen kan være i tvivl om, at der er ishockey-VM i Herning. De skal nok få lavet en fest.

Fritidschef i Københavns Kommune, Mads Kamp Hansen, siger til Jyllands-Posten, at man i Københavns Kommune og Region Hovedstaden vil have alle udgifter på bordet fra starten - og at der i forbindelse med standardaftalen er tale om ekstraregninger oveni København Kommunes tilskud på fem millioner kroner til slutrunden.

Ishockeyselskabet må nu selv til lommerne for at pynte København op til ishockey-slutrunden - mens Herning Kommune og Region Midtjylland selv har betalt for det i Herning.