Forårets sidste måned skydes i gang med regn og rusk

Arbejdernes internationale kampdag den 1. maj bliver en kold og blæsende affære, vurderer DMI

VEJRET Danskerne skal have overstået et par blæsende og kolde dage, inden vejret så småt forbedrer sig mod slutningen af denne uge.

Sådan lyder det tidligt mandag morgen fra Thor Hartz, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Vi skal lige igennem et par dage med lidt blæsevejr og noget regn og torden. Gradvist bliver det så bedre i løbet af ugen, siger han.

Det er især mandag, at der er risiko for både regn og torden.

- Og mandag bliver generelt også en blæsende dag. Vi får en jævn til hård vind fra øst - ved kysterne stedvis op til kuling og med kraftige vindstød.

Temperaturen vil ligge omkring 10-17 grader mandag. Det bliver lunest på Sjælland, lyder forudsigelsen fra DMI.

Op til tirsdag den 1. maj falder temperaturen til omkring 8-13 grader, og det bliver generelt ikke optimalt vejr, hvis man har tænkt sig at fejre arbejdernes internationale kampdag under åben himmel.

- Natten til tirsdag kommer der et nyt system ind fra vest. Så tirsdag vil være mest skyet med lidt regn og fortsat blæsende. Og det bliver en ret kold start på maj, siger Thor Hartz.

Efter mandag og tirsdag skifter vejret dog en smule.

- Onsdag ser det bedre ud med en aftagende vind, og der kan komme nogen sol. Der kan også komme enkelte byger i Jylland, men generelt bliver det en bedre dag, lyder det fra meteorologen.

Herfra skulle vejret gerne blive bedre og bedre.

- Det klarer op med lidt eller nogen sol torsdag, og så begynder det faktisk at blive mere stabilt og lunere frem mod weekenden.

/ritzau/