Pinlig dukkert: FCM færdig i DM-slutspillet

Jørn Just Kristensen 

For første gang siden 2010 bliver der ingen DM-medaljer til FCM’s kvinder i år. »Hunulvene« kollapsede lørdag i Odense og er ude af årets DM-slutspil

HåNDBOLD Syv sæsoner i træk har FC Midtjyllands kvinder vundet DM-medaljer. Men i år sluttede stimen.

FCM-kvinderne tabte lørdag 22-31 på udebane mod guldfavoritterne fra Odense og missede dermed årets DM-semifinaler. Sidste semifinaleplads gik i stedet til Viborg HK, der slog Silkeborg-Voel i sidste runde.

18 målløse minutter blev fatale for FCM. Fra stillingen 10-8 til Odense 10 minutter før pausen scorede fynboerne otte gange i rap til 18-8 otte minutter inde i anden halvleg.

Den danske landsholdskeeper Althea Reinhardt stod fabelagtigt i det fynske mål, men FCM ramte også bundniveau i såvel angrebs- som afslutningsspil i den skæbnesvangre periode. 21-årige Reinhardt forlod banen i pausen med en redningsprocent på vanvittige 60!

Det smalle FCM-hold havde indledt opgøret fint i de første 20 minutter, men det var pludselig helt uden betydning efter de 12 målløse minutter.

Odense gav godt med minutter til reserverne i resten af opgøret, men den fynske føring var aldrig i nærheden af at blive hentet af de rystede »hunulve«.

Veronica Kristiansen blev topscorer med seks mål for FCM, som nu blot har ét opgør tilbage i sæsonen. Det er på tirsdag, når holdet spiller en pokalkamp på udebane mod Aars HK fra 3. division.

Set gennem hele slutspilspuljen blev det afgørende for FCM, at holdet tabte alle sine tre hjemmekampe, og dermed ikke klarede den trods to udesejre.

De to DM-semifinaler kommer til at se således ud: København Håndbold - Viborg HK og Odense Håndbold - Team Esbjerg.

Næste sæson vender FCM tilbage i nyt setup og nye klæder som Herning-Ikast Håndbold. FCM Håndbold fik med andre ord ikke den ønskede afsked...