MCH er tilfreds trods million-minus i 2017-regnskab

Brian Kjær Andersen 

Et underskud på 3,9 millioner kroner før skat skyldes investeringer, der skal tjenes hjem allerede i 2018

REGNSKAB - Man siger, at det koster penge at tjene penge, og det er også virkeligheden her.

Sådan lød kommentaren fra bestyrelsesformand i MCH, Poul Sand, da han fra talerstolen onsdag aften på messecentrets generalforsamling forholdt sig til, at regnskabet for 2017 ender i et minus på 3,9 millioner kroner før skat.

Han forklarede videre, at et underskud har været forventet fra årets start. Det skyldes, at 2017 ifølge formanden har været et »investerings-år«.

- Der har været investering af tid og ressourcer i projekter, der ikke har givet afkast i 2017, men forhåbentligt og helt sikkert vil gøre det på sigt, sagde han.

Investerer i fremtiden
MCH har i 2017 blandt andet lanceret to nye messer - Madværkstedet og EOT (Electronics of Tomorrow) - som begge gentages i 2019.

Derudover var også dressurstævnet FEI World Cup nyt, hvilket kræver ekstra forberedelsestid. Endelig spiller også en investering i flere fastansatte medarbejdere ind på 2017-regnskabet.

- Intern tid og ressourcer er der også investeret – med glæde - i forberedelser til VM i ishockey og projektet Fremtidens MCH. Så årets resultat er altså et udtryk for, at vi forbereder os og investerer i fremtiden, sagde Poul Sand.

2017-underskuddet skal ses i sammenhæng med forventningerne til 2018, fremhævede administrerende direktør Georg Sørensen på generalforsamlingen.

- I 2018 forventer vi, at vi opnår et overskud på minimum fire millioner kroner. Dermed føler vi os rimeligt sikre på at indhente det investerede i 2017 og lidt mere til. De positive forventninger til 2018 baseres på, at messeprogrammet indtjeningsmæssigt er stærkere i lige år, og samtidig kan koncernen se frem til et godt år i Jyske Bank Boxen med et mesterskab og flere udsolgte koncerter.

372 arrangementer på et år
MCH A/S havde i 2017 et begivenhedsrigt år med 372 arrangementer og 915.842 gæster fordelt på de fire lokationer MCH Messecenter Herning, MCH Herning Kongrescenter, Jyske Bank Boxen og MCH Arena.

- Når vi ser tilbage på 2017, kan vi konstatere, at MCH igen har skabt udstillingsvinduer og mødesteder for brancher og virksomheder, at vi har skabt gode oplevelser for hundredtusindvis af mennesker, og sidst men ikke mindst: at vi har skabt betydelig omtale, beskæftigelse og omsætning til gavn for byen, kommunen, regionen og for hele Danmark, konstaterede bestyrelsesformand Poul Sand.