Frederik Andersen ude af NHL-slutspil – nu kan han være med i Boxen

Herning-keeperen blev skudt i sænk i den afgørende kamp

ISHOCKEY Frederik Andersen og Toronto Maple Leafs er færdige i dette års slutspil om Stanley Cup-trofæet i den bedste nordamerikanske ishockeyliga, NHL.

I den syvende og afgørende kamp natten til torsdag dansk tid gik holdet fra Toronto helt ned i tredje periode. Efter de to første perioder var holdet foran 4-3, men Boston scorede fire gange på stribe i de afsluttende 20 minutter.

Med undtagelse af to minutter til sidst, hvor Toronto spillede uden keeper og Boston cementerede sejren, fik Frederik Andersen fuld spilletid i målet for Toronto.

Sejren på 7-4 betyder, at Boston Bruins vinder serien med 4-3 i kampe. Det er første gang siden 2014, at holdet kvalificerer sig til anden runde i slutspillet.

Det er selvfølgelig en stor skuffelse for herningenseren at ryge tidligt ud af slutspillet, men danske ishockeyfans ser nok lidt mere positivt på udviklingen. Det betyder nemlig, at Frederik Andersen nu kan være med, når det går løs i næste uge med VM i Boxen, og her vil det selvfølgelig være en kæmpe forstærkning for de rød-hvide at få en af verdens bedste keepere med på holdet.

Det er ikke sikkert, at Frederik Andersen ønsker at stille op. Og det samme kan man sige om Oliver Bjorkstrand, der også er ude af slutspillet. Han kommer sandsynligvis ikke, da han jagter en ny kontrakt og derfor ikke vil risikere en skade under VM - her er Frederik Andersen lidt bedre stillet med en lang kontrakt.

Flere andre af de bedste danskere kommer ikke med til VM, da deres klubber fortsat lever i slutspillet. Washington Capitals med Lars Eller er videre, og det samme er Winnipeg Jets med Nikolaj Ehlers og San Jose Sharks med Jannik Hansen og Mikkel Bødker.

Frans Nielsen er dog klar. Han er allerede med i træningskampene op til slutrunden og var med, da danskerne i aftes slog Tyskland 4-3.

/ritzau/