FC Midtjylland ordnet af Brøndby igen: Farvel pokalfinale

Kenneth Kristiansen 

FCM tabte 1-3 på Brøndby Stadion efter en kamp med rødt kort og flere personlige fejl

FODBOLD For anden gang på en uge var Brøndby onde ved FC Midtjylland. Torsdag i sidste uge vandt de gulblusede 3-2 på MCH Arena i Herning, efter at FCM havde ført 2-0, og denne torsdag vandt Brøndby såmænd igen - 3-1 på Brøndby Stadion i pokalsemifinalen.

Ikke noget at sige til, hvis de er noget trætte af Brøndby i FCM-lejren for tiden ...

Sølle 25 sekunder gik der - så var FC Midtjylland bagud i Brøndby. FCM’erne gav ellers bolden op og angreb, men efter få sekunder kom hjemmeholdet afsted i en omstilling. Teemu Pukki førte bolden frem, Tim Sparv gik ned i en tackling, men bolden sprang hen til Kamil Wilczek, der placerede bolden i det lange hjørne udenfor FCM-keeper Bill Hamids rækkevidde.

Mareridtsstart på pokalsemifinalen for FCM, og øjeblikket efter måtte Markus Halsti i sidste øjeblik redde en afslutning fra Pukki. Halsti var med fra start i stedet for Erik Sviatchenko, der sad ude med en mindre baglårsskade.

De midtjyske gæster var rystede, og Tim Sparv øjensynligt mest af alle. Efter et lille kvarter mistede han bolden lige udenfor eget felt til Simon Tibbling, der resolut spillede hen til Teemu Pukki, der kopierede 1-0-målet og sendte bolden udenom Hamid. 2-0 til Brøndby.

Så mindede det på modbydeligste vis om sæsonpremieren tilbage i juli sidste år, hvor Brøndby klædte FCM af med 4-0 på Brøndby Stadion.

FC Midtjylland kom lidt bedre med, som halvlegen skred frem, men Brøndby kom stadig frem til chancer. Tre styk til Teemu Pukki før pausen. FCM havde såmænd også bolden i mål, men Bubacarr Sannehs scoring efter et hjørnespark lige før halvleg blev korrekt annulleret for offside.

Onuachu og reducering
Cheftræner Jess Thorup tog konsekvensen i pausen og sendte Paul Onuachu på banen i en offensiv satsning. Ud gik Markus Halsti, og for første gang i lang tid spillede FCM med et mere »traditionelt« forsvar med to midtstoppere samt Mads Døhr Thychosen og Marc Dal Hende som mere deciderede backer.

Paul Onuachus tilstedeværelse i frontkæden gav pote med det samme. Halvlegen var kun to minutter gammel, da den høje nigerianer tog en høj bold ned udenfor feltet. Anfører Jakob Poulsen opsnappede bolden og spillede videre i højre side, hvor Gustav Wikheim var rykket helt fri. Nordmanden betænkte sig ikke, men tornede bolden ind til reducering, 1-2.

Det indledte en FCM-periode med initiativ og ny tro på tingene, men der gik dog ikke længe, før hjemmeholdet igen fik overtaget. Og efter en god time kom scoringen til 3-1, da Kamil Wilczek modtog et indkast langt ude i feltet, drejede rundt og sendte et skud på mål, mellem benene på Kian Hansen. Det overrumplede fuldstændigt Bill Hamid, og den amerikanske FCM-keeper nåede kun at lave et akavet spræl, før bolden gik i mål. Bill Hamid har fået en vanskelig start i FCM-trøjen ...

Med et kvarter tilbage var den amerikanske landsholdsreserve lige ved at blive snydt igen på et lumsk skud fra Teemu Pukki, der blev rettet af.

Dal Hende så rødt
Momentet efter blev FCM’s Marc Dal Hende sendt i bad før tid, da han hægtede Pukki på kanten af feltet og fik sit andet gule kort. Det første fik han umiddelbart før Brøndbys 3-1-scoring, da han brokkede sig til linjedommeren over et manglende dømt frispark. Det efterfølgende indkast førte til målet ...

En kummerlig aften for FCM og især Tim Sparv, Bill Hamid og Marc Dal Hende. Det er Brøndby, der skal spille pokalfinale, mens FCM kan koncentrere sig om forsøget på at hente selvsamme hold i toppen af Alka Superligaen.

FCM spiller på søndag hjemme mod AaB.