I cykelafstand fra hjembyen: Hollandsk klub jagter Van der Vaart

Kim Stoltenberg Hansen 

Ambitiøs klub vil hente hollænderen til hjemegnen

FODBOLD Rafael van er Vaart er ikke i nærheden af førsteholdsfodbold i FC Midtjylland. Nu kan fremtiden måske byde på mere spilletid. I hvert fald jagter SC Telstar fra den næstbedste hollandske række den tidligere superstjerne. Det skriver Tipsbladet i dag.

Argumentet er at spilleren skal slutte, hvor han startede. Van der Vaart er nemlig fra egnen omkring Ijmuiden, hvor SC Telstar kommer fra.

- Jeg ved, at Piet (Buter, Telstars direktør, red.) gør alt, hvad han kan. Rafael skal slutte sin karriere her. Han er her fra området, og Piet har allerede talt med Rafaels far, Ramon. De kommer fra De Kennemers (Rafael van der Vaarts barndomsklub, red.), og det er cykelafstand fra Telstar. Jeg er overbevist om, at Rafael gerne vil spille i den region, han kommer fra, men han kommer naturligvis ikke for ingenting. Vi skal gøre et seriøst stykke arbejde, siger SC Telstars cheftræner Mike Snoei til mediet Voetbal International.

Man kunne ellers godt tro, at rygterne om van der Vaarts manglende kampform kunne have spredt sig helt til Holland, men Telstar-træneren er fyr og flamme.

- Jeg ser en god rolle for ham som spilfordeler. Han får meget ansvar og tro mig, de unge spillere udvikler sig kun hurtigere af at have Rafael van der Vaart ved deres side, lyder det fra cheftræneren.

Van der Vaarts kontrakt med FCM udløber til sommerferien.