X-akt-chef om lukning: Vi vil lukke og slukke i god stemning

Den store X-Akt-forretning i Tjørring lukker. Beslutningen er truffet efter manglende indtjening gennem flere år

TJØRRING - X-Akt afvikler driften. Og holder ophørsudsalg fra og med lørdag 28. april 2018.

Sådan indleder salgs- og marketingchefen i X-Akt, Flemming Kjær Vibjerg, i en video, som X-Akt har offentliggjort på forretningens Youtube-kanal.

- Det er med stor beklagelse, at jeg efter mere end 20 år i lokalmiljøet, ser mig nødsaget til at afvikle driften af X-Akt A/S og lukke virksomheden, siger Flemming Kjær Vibjerg.

- Vi er ikke i økonomiske vanskeligheder, men det siger sig selv, at hvis ikke vi kan lave positive tal på bundlinjen, så mister vi motivationen i dagligdagen, både hos medarbejdere såvel som ejere

Han forklarer, at indtjeningen gennem en længere periode ikke har været tilfredsstillende.

- Det har jeg selvfølgelig forsøgt at forbedre sammen med mit team gennem en lang række forskellige initiativer, men i en stadig udfordret branche, hvor vi ikke hver gang har været det naturlige valg for vores potentielle kunder, vurderer jeg det rigtige er at afvikle og lukke X-Akt A/S over de kommende måneder.

Ukendt slutdato
I videoen fortæller han, at den endelige slutdato endnu ikke er fastlagt, men at alle medarbejdere er opsagt i deres ansættelsesforhold, og at der er lavet en aktivitetsplan for de kommende måneder.

Flemming Kjær Vibjerg siger også, at han er ked af at måtte lukke og afvikle en forretning med mere end 20 år på bagen.

I 2014 udvidede X-Akt forretningen og flyttede i nye og større lokaler - en 2000 kvadratmeter stor butik på Orebygårdvej i Tjørring.

På samme tidspunkt åbnede webshoppen, og med den store portefølje af kendte brands nåede X-Akt ud til en potentiel større skare af deres segment.

I december 2017 overtog Flemming Kjær Vibjerg ansvaret for driften, og i stillingen som salg- og marketingchef igangsatte han konkrete tiltag både internt og eksternt.

Hårfin balance
Han påpeger, at balancen mellem at sige stop og fortsætte mod et spinkelt håb, er hårfin og altid vil ligge i en gråzone.

- Personligt vil jeg anvende den nærmeste tid sammen med mine dejlige kolleger, så vi kan lukke og slukke forretningen i så god en stemning, som det nu kan lade sig gøre, siger han.