Frans Nielsen forstærker Danmark i VM-test

Herningenseren er med mod Tyskland i morgen

ISHOCKEY Landstræner Jan Karlsson kan se frem til en prominent forstærkning af det danske ishockeylandshold, der møder Tyskland i en testkamp i SE Arena i Vojens i morgen aften.

Den herningensiske NHFL-stjerne Frans Nielsen er kommet hjem fra Detroit og træder ind i den danske trup.

Også wingen Mathias Bau Hansen, der til daglig spiller for Hershey Bears i den nordamerikanske udviklingsliga American Hockey League (AHL), er ny på landsholdet i forhold til kampene mod Hviderusland i den forgangne weekend.

Værdifuld erfaring
Netop Frans Nielsens NHL-erfaring kan blive særdeles værdifuld for det danske mandskab, der i maj skal spille VM foran eget publikum i Herning.

- Vi glæder os til at få ham ind i truppen - både i forhold til spillet på isen og livet i omklædningsrummet, siger Danmarks Ishockey Unions sportschef, Jesper Duus, om Frans Nielsen.

24-årige Mathias Bau Hansen skiftede før denne sæson fra Frederikshavn til Hershey Bears, der holder til i Pennsylvania. Her blev han noteret for 23 point i 58 kampe.

- Mathias Bau Hansen har spillet en flot første sæson i AHL og har i tidligere VM-turneringer budt ind med sin store fysik og en stor, stor vilje til at arbejde og gøre de rigtige ting på isen.

- Og måske kan han tilspille sig en større rolle på holdet, siger Jesper Duus.

Forstærkningerne betyder, at VM-håbet slukkes for Nick Olesen, Kristian Jensen og Matthias Asperup. Trioen ryger nu ud af den danske VM-trup forud for verdensmesterskaberne i Herning og København. /ritzau/