30 voldelige FCM-tilhængere: Trak i nødbremsen og bankede løs på politiet efter søndagskamp

Philip Horup 

FC Midtjylland spillede i går mod AaB i en kamp, hvor 30 FCM-støtter lavede ballade både under kampen og på vej tilbage til Herning

HERNING En stor gruppe FCM-tilhængere var så aggresive, voldelige og provokerende at politiet i Herning sjældent har set noget lignende.

En busfuld mænd fra Herning tog i går turen til Aalborg for at støtte FC Midtjylland i den vigtige guldkamp. Bussen, der talte omkring 30 mand, blev fulgt af politiet, og politet fik sig en hård arbejdsdag:

- Kampen fik et resultat, som åbenbart ikke helt passede de 30 fans, siger Henning Præstegaard, politikommissær hos lokalpolitiet i Herning, om kampen der endte 3-3.

På stadion var FCM-tilhængerne uheldigvis blevet placeret tæt på en gruppe Viborg-tilhængere, der også havde besluttet sig for at tage til fodbold i det dejlige vejr. Viborg-tilhængerne og FCM-fansene provokerede hinanden frem og tilbage, og ærkerivalerne skabte utryghed på stadion, oplyser politiet:

- Der var uro på stadion, og det udviklede sig så yderligere derfra, forklarer Henning Præstegaard fra Herning Politi.

Stormløb
For med det, set med FCM-briller, skuffende resultat in mente kørte bussen tilbage mod Herning. På vejen kommer bussen forbi en mindre gruppe Viborg-tilhængere, der vælger at give fingeren til bussen fyldt med FCM-fans.

Her reagerer fodboldbøllerne prompte og trækker i nødbremsen til bussen. Mændene stormer ud af bussen, men politiet får med meget besvær lagt sig imellem, så det ikke kommer til direkte konfrontation mellem grupperne. Tilbage i bussen fortsætter den aggressive stemning, hvilket resulterer i, at politiet beslutter sig for at registrere samtlige passagerer.

Det skaber en enorm utilfredshed, oplyser lokalpolitiet i Herning, der må tage imod flere slag. Derfor kan flere af de mavesure FCM-tilhængere se frem til op til flere sigtelser.

Politikommissær Henning Præstegaard fra lokalpolitiet i Herning kalder tumulten omkring gårdsdagens udekamp for usædvanlig.