Blue Fox lever igen: Ny flot finalesejr

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox nedlagde Aalborg Pirates for anden gang inden for to døgn og har nu fremtvunget en sjette kamp i finaleserien

ISHOCKEY DM-pokalen stod klar til Aalborg Pirates. Præcis som den gjorde i fredags. Og de nordjyske klubledere havde gjort klar til guldfest, når holdet vendte hjem.

Men for anden gang inden for 48 timer svarede Herning Blue Fox igen med en stærk præstation og vandt 5-2.

Præcis som i fredags banede tre scoringer på snor midt i anden periode vejen for den herningensiske sejrsjubel, og igen var Aalborg lige ved at kæmpe sig tilbage.

Mathias Mølgaard, Anders Poulsen og Christian Silfver viste skarphed i den stærke Herning-fase. Mølgaard gjorde det til 1-0, da Blue Fox erobrede pucken i egen zone, og Jan Dalecky stormede igennem i venstre side og sendte den skarpt ind foran til Mølgaard, der scorede sikkert.

Den velspillende og hårdtfightende Anders Poulsen fordoblede føringen med et saftigt hug, da angriberen Daniel Nielsen lagde pucken til rette for den assisterende kaptajn i toppen af censtre cirkel. Og bare tre minutter senere hamrede den finske back Christian Silfver skiven knaldhårdt op i nettaget i powerplay til 3-0.

Men Aalborg, som i øvrigt havde domineret den målløse første periode tungt, fandt ny energi i sidste pause og kæmpede sig tilbage med to reduceringer. Peter Quenneville og Clay Anderson kom på måltavlen, og så var der bare ét mål mellem de to hold og små 10 minutter tilbage at spille.

Der var chancer i begge ender, men 2.25 minutter før tid scorede den velspillende Jan Dalecky det vitale mål til 4-2 efter blændende forarbejde af unge Daniel Nielsen.

Branden Gracel sørgede for flødeskum til sejrskagen med et powerplaymål 55 sekunder før tid til slutfacit 5-2.

Dermed er de første to matchbolde afværget, og bordet er dækket til en sjette finalekamp i Aalborg på tirsdag.

Finaleserien lever for alvor.