Vinther vandt sommerligt Grand Prix Herning

Thomas Damm 

Der var dobbeltsejr til Michael Blaudzuns Riwal-mandskab i et solbeskinnet Grand Prix Volkswagen Herning

CYKLING Lørdag var det blevet tid til én af de sikre forårsbebudere i Herning. Nemlig Grand Prix Volkswagen Herning, der også går under navnet »En forårsdag på heden«.

Forår var det i den grad. Solen skinnede fra start til slut, og også den friske vestenvind lod sig mærke, så alt var, som det skulle være.

Det syntes de bestemt også på Riwal-mandskabet, der stillede med ikke færre end 14 ryttere til start. Herningensiske Michael Blaudzun er sportsdirektør på holdet, og løbet blev en stor triumf i hans hjemby.

Troels Vinther trådte fra Coloquick-rytteren Casper Folsach på den sidste af de tre små omgange i Herning, der som altid afsluttede løbet. Folsach blev også overhalet af Riwal-rytteren Jonas Aaen.

Årets løb var 25. udgave af det 189 kilometer lange løb, der byder på omkring 30 kilometer på grus- og markveje.

Herningensiske Mads Rahbek, der efter en årrække på kontinentalholdet, der i dag hedder Team Virtu, kører for Herning Cykle Klubs eget elitemandskab, var med til at præge løbet, og han sad med i frontgruppen, da den ramte de afsluttende omgange. Han havde dog ikke nogen omkring sig og kunne ikke blande sig i afgørelsen. Han kom i mål som nummer 13.

En anden lokal rytter, Anders Hyldgaard Jeppesen (Team Virtu), sad også pænt med fremme og kom i mål som nummer 15. Lige under halvdelen af de 100 startende ryttere kom i mål.

Blandt dem, der udgik, var Mads Pedersen (Trek-Segafredo), der for et par uger siden blev nummer to i Flanderen Rundt. Han valgte at stige af inden sidste omgang og ikke blande sig i afgørelsen.