FCM-kvinder tæt på exit efter uskønt drama

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjyllands håndboldkvinder tabte 18-20 hjemme til rivalerne fra Viborg og er i højrisiko for at misse DM-semifinalen

HåNDBOLD En plads i DM-semifinalerne synes langt væk for FC Midtjyllands håndboldkvinder, efter at holdet lørdag eftermiddag tabte en uskøn, men vanvittigt spændende slutspilskamp til ærkerivalerne fra Viborg HK.

Gæsterne i IBF Arena i Ikast vandt 20-18 i en rodet forestilling, som spillemæssigt aldrig nåede store højder, men som havde alt det drama, som opgøret ikke havde i flotte detaljer.

Nederlaget betyder, at FCM-kvinderne nu er tæt på exit. Godt nok indtager holdet stadig andenpladsen i slutspilspulje 2, men Viborg kan overhale FCM med en sejr hjemme over Silkeborg-Voel næste lørdag, hvor FCM samtidig spiller på udebane mod det suveræne tophold, Odense Håndbold.

FCM skal have mindst ét point i Odense for at være sikker på at slutte på andenpladsen og dermed kvalificere sig til DM-semifinalerne.

Fejl og nerver
Lørdagens kamp var nærmest en opvisning i tekniske fejl og brændte chancer. Nerverne så ud til at spille aktørerne et puds, og det så værst ud for hjemmeholdet, der slet ikke kunne få spillet til at fungere.

Sølle syv mål blev det til i en første halvleg, som Viborg vandt 10-7.

Efter pausen fandt hjemmeholdet krigergenet frem og leverede også det påkrævede comeback. Godt midtvejs i halvlegen bragte Veronica Kristiansen FCM i front med 17-15, men så gik FCM-mandskabet i stå igen. Viborg-spillerne var mere kyniske og effektive i slutfasen, og da Kristina Jørgensen hamrede bolden op i målhjørnet til 20-18 godt et minut før tid, var ballet forbi.

Topscorer for FCM i kampen blev Veronica Kristiansen med fem mål.