Blue Fox afblæste guldfesten i Aalborg

Jørn Just Kristensen 

Herning Blue Fox vandt 3-2 i Gigantium og lever stadig i finaleserien

ISHOCKEY 5000 nordjyder sad klar i Gigantium med en forventning om guldfest i hallen og sikkert også i Jomfru Ane Gade, når slutsirenen hylede. Men de blev slemt skuffede.

Herning Blue Fox leverede en toppræstation og vandt 3-2 over Aalborg Pirates i Cool East Arena, som Gigantium af sponsormæssige årsager kaldes nu.

Fem magiske og målrige minutter i midten af anden periode støbte fundamentet. Dér lynede Blue Fox tre gange og kom på 3-0 i fjendens hule. Alle tre scoringer kom i øvrigt fra »indfødte« herningensere.

Lasse Lassen åbnede ballet i powerplay. Den hårdtskydende målræv fik pucken fra Markus Jensen, tog en berøring med skøjten og knaldede skiven ind via overliggeren i nærmeste målhjørne.

Anders Poulsen fordoblede føringen tre minutter senere, da han blev spillet fri på kanten af offside fra Toni Kallela og udplacerede Tadeas Galansky i Aalborg-målet.

Fælt drop
Og værterne nåede ikke at sunde sig før næste Blue Fox-scoring. Patrick Madsen sendte en harmløs puck af sted fra blå linje, som enhver U17-målmand burde redde. Men den tjekkiske topkeeper droppede fælt, da pucken hoppede over hans udstrakte gribe-handske.

Føringen var måske til den store side, men den var ikke ufortjent. Blue Fox spillede godt - også i den målløse første periode.

Men Aalborg var ikke slået endnu. Russiske Kirill Kabanov reducerede til 1-3 med små tre minutter tilbage af anden periode, og seks minutter inde i sidste periode slog canadiske Olivier Hinse til i powerplay.

Aalborg pressede også på i slutfasen, men Blue Fox leverede den forsvarsfight, som slutspilshockey kræver, og styrede sejren i hus.

Det var Hernings suverænt bedste præstation i finaleserien, hvor der nu står nu 3-1 til Pirates. Femte finalekamp venter på søndag i Holing.