Fra fest til gigantisk nedtur i topkamp

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland var foran 2-0, men Brøndby vandt 3-2 på MCH Arena efter to sene mål

FODBOLD FC Midtjylland var foran 2-0, men via to sene mål fik Brøndby vendt tingene helt og aldeles på hovedet, da de tophold mødtes torsdag aften på MCH Arena.

Brøndby vandt dermed 3-2 og er nu tre point foran FCM i tabellen.

En gigantisk skuffelse og nedtur for FCM, der var foran indtil godt 10 minutter før tid i den intense topkamp.

Wikheim gange to
Måltavlen blev sendt i aktion første gang i det 14. minut. Marc Dal Hende sendte en lang aflevering frem mod Gustav Wikheim i venstresiden. Nordmanden snød Brøndbys Paulus Arajuuri i venstre hjørne, trak ind i banen og sendte køligt bolden i mål mellem keeper Frederik Rønnow og stolpen. Fornem scoring og 1-0 til FC Midtjylland.

Og Gustav Wikheim var slet ikke færdig med at imponere. Bare fem minutter efter det første mål modtog han bolden foran mål fra angrebsmakker Mikkel Duelund. Wikheim trådte et skridt foran to Brøndby-forsvarere og stødte bolden i mål med ydersiden til 2-0. Vil jubel på MCH Arena.

Kampen tilhørte FCM, og der var chancer til et tredje mål. Men i stedet slog gæsterne tilbage efter en lille halv time, da Kamil Wilczek reducerede fra tæt hold, efter at FCM-keeper Jesper Hansen noget uheldigt kun fik viftet bolden videre efter et hjørnespark.

Senere i halvlegen følte FCM sig snydt for et straffespark. Den tidligere FCM-akademispiller fra Brøndby, Lasse Vigen Christensen, havde hånd på bolden, men dommeren fløjtede i situationen for en offside på Mikkel Duelund.

Sæsonrekord, men nedtur
11.321 tilskuere - sæsonrekord på MCH Arena - kunne se, at FCM fra begyndelsen af anden halvleg havde flere gigantiske muligheder for at øge føringen. Mads Døhr Thychosen sendte et fladt skud på indersiden af stolpen, men bolden strøg desværre ikke over målstregen. Kort efter headede Bubacarr Sanneh på overliggeren efter et hjørnespark.

Brøndby pressede dog mere og mere på, og med godt 10 minutter tilbage kom udligningen, da Kamil Wilczek pandede et højt indlæg i kassen og dermed scorede sit andet mål. Og bare fire minutter senere satte gæsterne trumf på, da Anthony Jung langt udefra fik et godt træf på kuglen, der fik lov at stryge hele vejen ind i FCM-målet.

Fest vendt til massiv skuffelse på få minutter på arenaen. Et lammet FCM-hold fik aldrig etableret et ordentligt pres i slutminutterne, og dermed sluttede den flotte topkamp med Brøndby-sejr.