Koncert på Torvet: Unikt All Star-band lukker Herning-festival

Årets kulturfestival afsluttes med et brag af en stor koncert

HERNING Når »Kulturfest Herning - Tæt på solen« slutter 16.juni - om præcis to måneder - bliver det med en unik hyldestkoncert med Poul Krebs, Signe Svendsen og Frederik Vedersø fra The Eclectic Moniker i front.

En musikalsk hyldest til solen vil dermed udgøre det store punktum på kulturfestivalen.

Der er tale om et koncert-koncept, som Fermaten har udviklet specielt til lejligheden.

- Med Troels Skjærbæk som kapelmester vil et band med Palle Hjorth og Rasmus Valldorf spille en række sange, der har solen som fælles tema. Solisterne Poul Krebs, Signe Svendsen og Frederik Vedersø, forsanger i Eclectic Moniker, vil sammen - og på skift - synge egne sange og fortolke deres yndlings-sange om solen, fortæller Rikke Andersen, spillestedsleder på Fermaten, i en pressemeddelelse.

Alle kan synge med
Mod slutningen af koncerten, der er en »once in a lifetime«-begivenhed, vil et kor med sangere fra Den Jyske Sangskole og Herning Synger-netværket komme på scenen. Koncerten vil slutte, når hele Torvet i strålerne fra solnedgangen synger fællessangen »Solen er så rød mor«.

Kultur- og fritidsudvalget fik i sidste uge præsenteret koncert-konceptet, og det vakte begejstring.

- Det er glædeligt, at årets »højdespringer« til Kulturfest Herning nu kan offentliggøres. Det er et spændende set up, dannet specielt til lejligheden for »Kulturfest Herning - Tæt på solen«. Og tæt på solen er jeg sikker på, vi alle sammen kommer med så dygtige kunstnere på scenen, siger Johs. Poulsen (R), formand for kultur- og fritidsudvalget.

Johs. Poulsen er specielt glad for, at det er lykkedes at finde et koncert-format, der også inddrager græsrødderne i kulturlivet.

Græsrødder synger solen ned
- At koncerten afsluttes med et stort fællesskab af band, solister, korene i Herning Kommune og publikum, siger noget om det andet ben, som Kulturfest Herning står på. Nemlig alle de foreninger, institutioner, skoler og så videre, som alle er vigtige partnere og medskabere af Kulturfest Herning. Uden dem ville en fejring af kulturen i Herning Kommune slet ikke give mening. Jeg glæder mig allerede til at stå på Torvet 16. juni omkring klokken 22 og synge solen ned sammen med en masse andre kultur-glade mennesker, siger Johs. Poulsen, formand for kultur- og fritidsudvalget.

Kulturfest Herning
»Kulturfest Herning - Tæt på solen« er den allerførste udgave af en helt ny kulturtradition i Herning Kommune. Der er tale om en ugelang kulturfest, hvert år den tredje uge i juni, der kulminerer om lørdagen.

I 2018 er temaet »Tæt på solen« og over hele kommunen er foreninger, kulturinstitutioner og frivillige i fuld gang med at planlægge aktiviteter og events til årets udgave af kulturfesten.