Guldkampen lever videre: Ny dødboldssejr til FCM

Ole Bitsch 

FC Midtjylland vandt 2-1 ude over FC Nordsjælland

FODBOLD Guldkampen i Superligaens mesterskabsspil lever i bedste velgående.

Søndag eftermiddag vandt Brøndby det københavnske derby over FC København, men to timer senere slog FC Midtjylland tilbage med en udesejr på 2-1 over FC Nordsjælland. Dermed deler Brøndby og FCM førstepladsen - begge mesterskabsbejlere har 69 point efter 29 kampe.

Matchvinder på Right to Dream Park i Farum blev »ulvenes« bulgarske offensivtalent Bozhidar Kraev. Den 20-årige U21-landsholdsspiller, der nettede to gange i torsdagens pokalsejr i Hobro, scorede til 2-0 i anden halvlegs indledning. Og igen var det via en FCM-specialitet: Dødbolde.

Erik Sviatchenko forlængede med hovedet efter et hjørnespark, og tæt under mål kunne Kraev sparke læderet ind.

Kampens første scoring sørgede FCM-anfører Jakob Poulsen for efter 38 minutter. Den 34-årige kaptajn snurrede elegant et frispark fra kanten af feltet over forsvarsmuren og ind i nettet. En smuk træffer - Poulsens sjette i Superliga-sæsonen.

Men det blev alligevel spændende i topkampen. Blot fire minutter efter 2-0-målet fik FC Nordsjælland reduceret.

Også efter en standardsituation. Markeringen svigtede i FCM-defensiven, og så kunne Victor Nelsson let heade kuglen i kassen uden chance for Jesper Hansen.

FCM-keeperen leverede igen en fin kamp i rammen. Den erfarne sjællænder blev tvunget til flere store redninger på sin tidligere hjemmebane. Særligt i en hektisk anden halvleg, hvor værterne pressede på for udligningen.

FC Nordsjælland var som ventet bedst på bolden i det meste af kampen, hvor FCM forsøgte at spille med - og ikke mindst at køre på omstillinger. Med blandet succes.

20 minutter før tid blev hjemmeholdet reduceret til 10 mand, da Victor Nelsson fik sin anden advarsel. Overtallet formåede FC Midtjylland dog ikke at få udbytte af.

Holdningen var dog tilsyneladende også at forsvare de tre point. Således stillede FCM i perioder efter pausen med tre forsvarsspillere, to wingbacker og hele tre defensive midtbanespillere i form af Janus Drachmann, Tim Sparv og Kaan Kairinen. Og taktikken lykkedes.

Dermed er der lagt op til et kæmpe guldbrag torsdag i næste uge, hvor Brøndby besøger MCH Arena i Herning.