Masser af redningsfolk og politi ved kraftig brand i etageejendom

Martin Hove Thomsen 

Lejlighed på 1. sal totalt brand- og sodskadet efter brand på Valdemarsvej

HERNING Lørdag formiddag gik der ild i en lejlighed i en etageejendom på Valdemarsvej i Herning. Klokken var 10.39, da alarmen gik, og så rykkede både politipatruljer og flere brandbiler med redningsmandskab ud til stedet.

Indsatsleder fra Brand & Redning MidtVest, Michael Jacobsen, fortæller, at det brændte kraftigt fra lejligheden, da redningsmandskabet nåede frem.

- Der var gået ild i en lejlighed på 1. salen, men vi fik den heldigvis slukket hurtigt og kunne nøjes med at sætte et røgdykkerhold ind, siger indsatslederen.

Alle beboere kom ud i god behold, men faren i familien, der bor i lejligheden, måtte ifølge indsatslederen til tjek på sygehuset for røgforgiftning.

- Det, jeg har hørt fra politiet, er, at nogle af børnene i lejligheden havde leget med nogle tændstikker eller lignende på et værelse, og så var der gået ild i et lagen eller et gardin. Børnene havde sagt det til forældrene, og faren havde derfor forsøgt at slukke ilden ved at lægge et tæppe over, så han fik lidt røg og er blevet kørt til tjek, siger Michael Jacobsen.

De andre beboere i lejligheden og nabolejlighederne var ude i god behold allerede inden, brandvæsenet nåede frem.

Vagtchefen hos Midt- og Vestjyllands Politi, Henrik Nielsen, oplyser, at familien i lejligheden nu skal genhuses.

- Den brændte lejlighed er sodskadet og ubeboelig, så dens beboere skal genhuses, siger vagtchefen.

Efter branden kom der en del tyk, sort røg ud fra lejligheden, og Henrik Nielsen oplyser også, at flere vinduer var sprunget som følge af branden.

På græsarealet over for lejligheden så flere nysgerrige borgere til, mens brandfolkene udførte slukningsarbejdet og blandt andet via brandbilens kran kom op på taget af ejendommen for at tjekke, at branden ikke havde bredt sig til tagrummet eller nogle ventilationsrør, hvilket den ikke havde.

Foruden flere politibiler og brandbiler var der også en ambulance til stede.

- Når vi får alarmen, ved man ikke, hvad sådan en brand kan udvikle sig til. Der er jo flere etager og opgange. Og vi får i hvert fald ikke ros for at sende for lidt ud, så vi sender hellere en for meget end en for lidt, siger vagtchef Henrik Nielsen.