CL-exit: FCM blev kørt over i Skopje

Jørn Just Kristensen 

FCM-kvinderne er færdige i årets Champions League-turnering efter afklapsning i Makedonien

HåNDBOLD De rejste til Skopje med en drøm om Final4 i Champions League, men også en klar forventning om, at det ville kræve en ekstraordinær pragtpræstation at komme dertil.

Men drømmen brast på hård og ubarmhjertig vis for FC Midtjyllands kvinder i kvartfinaleopgøret i den makedonske hovedstad. Midtjyderne fik en håndboldlektion af sidste sæsons Champions League-finalister fra Vardar Skopje.

Makedonerne vandt 32-25 efter 17-12 ved pausen.

Forsvaret »var-dar« ikke
Selv om FCM blot skulle bruge en sejr på et enkelt mål, var spændingen reelt væk inden pausen. Forsvaret fik ikke fat, og det makedonske storhold kom til gode chancer stort set hver gang.

Værterne scorede fire mål i træk fra 12-9 til 16-9. Det knækkede tilsyneladende troen på miraklet hos det smalle, skadesramte FCM-hold.

Anfører Veronica Kristiansen scorede otte mål i første halvleg, men FCM var alligevel bagud med fem ved halvtid.

Vardar Skopje åbnede anden halvleg i højeste gear - modsat FCM - og scorede otte mål på snor til 25-12. Midtjyderne spillede alt for meget sidelæns i den periode og blev straffet hårdt af makedonske kontraløb.

Dér tog FCM-træner Kristian Kristensen en timeout, hvor der blev uddelt en højlydt skideballe for åben tv-skærm. Den kontante opsang var åbenbart det, der skulle til, for FCM’erne samlede sig en smule op derefter og fik pyntet på slutfacit med et godkendt sidste kvarter.

Det ændrer dog ikke på, at FCM for andet år i træk stempler ud af Champions League-turneringen efter en kvartfinale mod Vardar Skopje. Makedonerne er derimod klar til Final4-stævnet i Budapest for femte sæson i træk.