Indskifter sparkede FCM i pokalsemifinale

Ole Bitsch 

Bozhidar Kraev scorede begge mål i Hobro, der tvang FCM ud i forlænget spilletid

FODBOLD Reserven Bozhidar Kraev blev den store helt, da FC Midtjylland torsdag aften med en sejr på 2-1 kæmpede sig i semifinalerne i DBU Pokalen - den landsdækkende pokalturnering.

Den 20-årige bulgarer scorede begge mål for »ulvene, der på DS Arena i Hobro måtte ud i forlænget spillet, inden avancementet var en realitet.

Bozhidar Kraev blev skiftet ind efter 77 minutter, da han afløste ukrainske Artem Dovbyk. Og indskiftningen blev altså afgørende i Hobro, hvor bulgareren nettede i det 99. minut og 112. minut af forlængelsen.

Først sparkede Kraev resolut bolden i kassen, da han løb til forreste stolpe på Frank Onyekas indlæg fra højre.

Det lignede billetten til semifinalerne, men i det 109. minut udlignede Martin Mikkelsen for Hobro, der dermed lugtede overraskelsen mod de midtjyske storfavoritter.

Men Kraev ville det anderledes i slutminutterne. Et indlæg fra Alexander Munksgaard headede værternes Vitus Hammershøy-Mistrati videre i Hobro-feltet. Her stod Bozhidar Kraev pludselig helt fri. Han pillede bolden ned og knaldede sikkert læderet op i nettaget til 2-1.

Det var fuldt fortjent, at det var FC Midtjylland som sled sig videre i DBU Pokalen. Midtjyderne, der gav debut til den amerikanske landsholdsmålmand Bill Hamid, var klart bedst i første halvleg, men trods et massivt overtag og enkelte store chancer, lykkedes det ikke FCM’erne at prikke hul på målbylden.

Anden halvleg blev mere rodet og usammenhængende, og da Hobro fik bedre fat i duellerne, måtte de to hold indstille sig på forlænget spillet. Her indtog Bozhidar Kraev, som ellers har haft en svær tid i FCM, helterollen med to fornemme træffere, der sender »ulvene« blandt turneringens fire sidste mandskaber.