Pernille Rosendahl spiller på museum

Sangerinden hylder kunsten

HERNING Pernille Rosendahl er på miniturné, og hun giver en række unikke intimkoncerter på nogle af landets smukkeste museer. På Heart spiller Rosendahl fredag aften i Asger Jorn-udstillingen.

Siden Pernille Rosendahl i 2001 bragede igennem som en del af indiepopgruppen Swan Lee med debutalbummet »Enter«, har hun fået en særplads på den danske musikscene. En position, hun understregede, da hun i 2016 udsendte sit første soloalbum »Dark Bird«. Albummet kombinerer Pernille Rosendahls sans for fine, raffinerede popmelodier tilsat et blåtonet strejf af melankoli med et søgende lydbillede, hvor der både er plads til medrivende ballader, flossede guitarakkorder samt sugende, elektroniske elementer.

Dette særegne musikalske univers kommer til sin ret ved intimkoncerterne, som nogle af landets mest udtryksfulde museer skal danne ramme om.

- At skulle spille på nogle af Danmarks smukkeste museer er, for mig, en drøm, der går i opfyldelse. Siden udgivelsen af »Dark Bird« har jeg gjort en dyd ud af at give mit publikum anderledes koncertoplevelser, når de kom ud for at opleve musikken live. Dette bliver ingen undtagelse. Jeg har besøgt de forskellige museer for at blive inspireret til denne særlige tour, og glæder mig til at spille intimkoncerter i de unikke rum, siger hun i en pressemeddelelse.