Herning bliver ekstra festlig under ishockey-VM

Kim Stoltenberg Hansen 

Gratis busser, hockey-bane i midtbyen og ny sporty maling til udskældt tunnel. VM i ishockey byder på masser af festlige indslag

HERNING I maj er der VM i ishockey, og Danmark spiller deres kampe i Boxen. Det sker under mottoet »Hygge - Hockey - Herning«, og nu løfter arrangørerne lidt af sløret for, hvordan de vil skabe hockeyhygge i Herning.

I dagene op til og under VM vil der være en lang række aktiviteter i byen.

Der er tale om et bredt by-samarbejde, hvor herningCentret, Herning City, VisitHerning, Restauratørforeningen og Herning Kommune alle bidrager til fejringen med det fælles mål at skabe en stor fest for både kommunens indbyggere og de mange tilrejsende ishockeyfans.

- Ishockey-feberen har for alvor ramt Herning, og vi ser frem til en kæmpe fest. Som den måske mindste værtsby for et Ishockey VM nogensinde, kombineret med vores lange erfaring med store mesterskaber, har vi de perfekte forudsætninger for at skabe en intim VM-stemning, som ikke ligner noget andet VM, siger Elo Christensen, Sport Event Manager i Herning Kommune i en pressemeddelelse.

For at sikre, at så mange som muligt kan deltage i festen bliver der under hele VM indsat gratis shuttle-busser med tre faste stop ved henholdsvis Herning Station, Jyske Bank Boxen og herningCentret.

Ved Jyske Bank Boxen bliver der under VM indrettet 10.000 kvadratmeter fanzone - både indendørs og udendørs - hvor der bliver gratis adgang for alle interesserede, uanset om de har billet til kampene eller ej.

I Fanzonen, der får plads til op mod 10.000 mennesker af gangen, vil der blandt andet være airhockey, asfaltcurling, floorball og en stor kunstig isbane, ligesom der vil være quizzer, konkurrencer, livemusik og danseshows. I Fanzonen vil der også være 20 forskellige madboder.

Masser af by-aktiviteter
Der er også masser af tiltag på plads i midtbyen.

På Torvet vil man om knap 14 dage have en skøjtebane i kunststof, hvor alle interesserede kan skøjte - og banen flytter i maj til herningCentret.

Der vil være en hockeybane og et 42 x 12 meter telt med borde og bænke på Torvet. Der vil være en scene med DJ hver dag og live musik de fleste dage.

Maskotten Duckly går rundt i bybilledet - blandt andet på biblioteket, hvor der vil være flere aktiviteter for både børn og voksne. Blandt andet vil der være et foredrag »Ishockey for dummies« med ishockeyekspert Michael Søvsø. Man kan farvelægge sin egen Duckly VM-maskot, pimpe en ishockeystav, spille bord-hockey-turnering og høre interviews med lokale ishockey-veteraner og meget mere.

Byen vil være pyntet op med vimpler, balloner, flag med videre. Vimpler leveres blandt andet af elever fra Ungdomscenter Knudmosen. Elever fra metallinjen og trælinjen Herning Produktionsskole leverer en hel masse to meter høje ishockeystave til udsmykning af Fanwalk fra midtbyen til MCH.

Ny maling til tunnel
Den lettere skumle tunnel fra Banegårdspladsen til Gl. Vejlevej vil også få en ansigtsløftning. Den males hvid med røde ishockeyspillere og udsmykkes med et streetart-værk.

Der er også overdækkede, udendørs serveringsområder på Poulsens Plads og bag Gadespejlet/Murphys, pavillon ved Hotel Corona og VM-tema-terrasse ved Frellsen/Gøttsche.

- Erhvervsakademi MidtVest arrangerer stor streethockey-turnering, og der er også gratis adgang til Carl Henning Pedersen og Else Alfelts Museum med en VM-billet i hånden.