Nyt Nissen-stjernefrø får FCM-kontrakt

Ole Bitsch 

18-årige Naja Nissen Kristensen har underskrevet treårig aftale med den midtjyske håndboldklub

HåNDBOLD Endnu et Brande-talent med navnet Nissen Kristensen er kommet på kontrakt i FC Midtjylland.

18-årige Naja Nissen Kristensen - lillesøster til den tidligere FCM-fodboldspiller Rasmus Nissen Kristensen, der nu optræder for hollandske Ajax Amsterdam - har underskrevet en treårig kontrakt med FCM Håndbold. Liga klubben, der fra 1. juli hedder Herning-Ikast Håndbold.

- Jeg kom til klubben som U12-spiller, og har jo altid set op til alle seniorspillerne, så det har været en kæmpe drøm i lang tid, fortæller Naja Nissen Kristensen i en pressemeddelelse.

Bedste klub til udvikling
Den hurtige venstrefløj har signeret en kontrakt gældende til sommeren 2021.

- Det er en stor klub med et fedt og meget seriøst setup, som ikke mange andre kan matche. Jeg føler, at det er her, jeg kan udvikle mig allerbedst, siger branditten.

I februar fik hun sin ligadebut for FCM Håndbold. Fløjen har været en del af det lokale talentmiljø i en årrække og bor til daglig på Sportstar College Ikast-Brande i Ikast.

- Jeg har ikke været så meget med på liganiveau endnu. Der bliver gået meget hårdere til den, mens tempoet er væsentligt højere, siger Naja Nissen Kristensen og uddyber:

- Det lærer man sindssygt meget af. Fysisk skal jeg helt sikkert lægge en masse på, og derudover skal jeg finde en større stabilitet i mit spil, vurderer FCM-talentet.

Skal udlejes i næste sæson
Cheftræner Kristian Kristensen er begejstret for aftalen med Naja Nissen Kristensen.

- Naja er en spændende spiller, som er et produkt af hele det stærke talentsystem, der findes her i området. Hun har en stor fremtid foran sig, siger FCM-cheftræneren, der kalder Naja »NK« for en atypisk fløjspiller.

- Hun har en hurtighed og en frækhed i sit spil, som man ikke ser så meget på kanterne, og så har hun noget mand-til-mand-spil, lyder det fra Kristian Kristensen.

Klubbens direktør, Jakob Mølgaard Christensen, glæder sig ligeledes over den treårige aftale.

- Vi ser hende som fremtidens fløj i Herning-Ikast Håndbold. Naja besidder allerede nogle stærke spidskompetencer, pointerer direktøren.

Det er planen, at Naja Nissen Kristensen skal udlejes til en endnu unavngiven ligaklub i det første år af sin aftale med det kommende Herning-Ikast Håndbold. Samtidig skal hun fortsat træne med i Ikast én gang om ugen.