Foto: Nils Lund

Ulykke på Herningmotorvejen: Involveret bilist stærkt påvirket af alkohol og to på sygehuset

Martin Hove Thomsen 

Fredag eftermiddag har der på Herningmotorvejen i østgående retning været en færdselsulykke med to biler, og det skaber i øjeblikket kø

HERNING Klokken 15.25 fredag modtog politiet en anmeldelse om et færdselsuheld på Herningmotorvejen i østgående retning mellem afkørsel 38 og 39 - tæt ved Hammerum.

Den første melding gik på, at den ene bil skulle ligge på siden, oplyser Midt- og Vestjyllands Politis vagtchef, Allan Riis.

Han fortæller, at der i den ene bil var to bedsteforældre med deres to børnebørn. Da de kører på Herningmotorvejen ved afkørsel 39, bliver de ramt bagfra. I bilen, de bliver ramt af, sidder der to mænd. En 60-årig mand fra Brande-området og en medpassager. Medpassageren er efter ulykken blevet kørt til Aarhus Sygehus for nærmere undersøgelse af et hovedtraume, siger Allan Riis.

Politiet havde på stedet en fornemmelse af, at den 60-årige fører var beruset.

- Han blæste alkometeret godt op over det tilladte, så han blev anholdt på stedet og er blevet kørt til sygehuset for at få taget en blodprøve. Vi valgte at tage hans kørekort på stedet. Han var ikke til at få en fornuftig samtale med, siger Allan Riis.

Det ene barnebarn i den anden bil - en pige på fire år - klagede ifølge vagtchefen over smerter i hovedet, så hun er blevet kørt til sygehuset i Herning.

Politiet har haft travlt med at holde styr på trafikken på motorvejen, da ulykken har skabt en del kø.

Det ene spor har været spærret efter vragdele, og kort efter klokken 16 ankom en skiltevogn, som skulle hjælpe politiet med at få trafikken til at glide stille og roligt.

Allan Riis fortæller, at de to involverede biler er blevet ført ind i nødsporet.

Han opfordrede bilister på Herningmotorvejen i østgående retning til at køre forsigtigt og vise hensyn. Han forventede, at vejen er helt farbar igen klokken 17.