FCM-kvinder løb tør for kræfter og idéer

Kenneth Kristiansen 

FC Midtjylland fulgte flot med verdensklasseholdet HC Vardar i tre kvarter, men gæsterne vandt alligevel Champions League-kvartfinalen i Ikast med 24-23

HåNDBOLD Håndboldkvinderne fra FC Midtjylland kommer næppe med i Champions Leagues »Final4«.

Fredag aften tabte FCM med 23-24 til det makedonske storhold, HC Vardar, i IBF Arena i Ikast i den første af to Champions League-kvartfinaler.

Den samlede vinder kommer med i Final4, og det er makedonerne, der i sidste sæson blev nummer to i Champions League, nu storfavoritter til.

HC Vardar er et verdensklassehold med profiler som Radicevic, Lekic, Lacrabère, Cvijic og Penezic - for bare at nævne nogle. Men FCM-kvinderne gik uimponerede til værks, og blandt andet via en stærk Sabine Englert i målet og effektivt kontraspil, som ofte gav mål ved Emma Friis, dominerede hjemmeholdet før pausen.

Ved halvtid var FCM oppe med tre mål, 16-13.

Midtvejs i anden halvleg begyndte billedet dog at vende. Hjemmeholdet løb øjensynligt tør for både kræfter og idéer, så angrebene og afslutningerne fra blandt andre Veronica Kristiansen og Louise Burgaard blev for forudsigelige.

Lang scoringspause
Emma Friis bragte FCM foran med tre mål, 20-17, efter knap 11 minutters spil i anden halvleg. Næste FCM-scoring faldt først 16 minutter senere - tre minutter før tid. Her reducerede Helene Kindberg til 21-23. Den scoringspause blev selvsagt voldsomt dyr.

Den aktuelle FCM-trups manglende bredde blev udslagsgivende mod et af verdens bedste kvindelige håndboldhold, og derfor har Ikast-mandskabet nu stort set umulige kort på hånden, før der er returkamp i Makedonien lørdag i næste uge.

Emma Friis og Veronica Kristiansen scorede begge seks mål for FCM.