Endelig – varm luft syd fra og op mod 20 grader rammer Danmark

Fredag drejer vinden om i sydlig retning, og det sikrer flot forårsvej de kommende dage ifølge DMI

VEJRET Et stort rykind kan ventes på de danske fortovscafeer, cykelstier, strande og skove i weekenden, hvor den kulde og sne, der har suget forårsfornemmelserne ud af danskernes bevidsthed, holder sig væk.

Både fredag og lørdag samt søndag vil solen skinne over stort set hele landet, varm luft fra sydligere dele af Europa vil strømme ind, og visse steder vil det blive tæt på 20 grader.

- Der er helt klart forårstendenser i luften. Allerede tidligt fredag morgen vil folk vågne op til smukt vejr, siger Mette Wagner, vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut.

Ved 05-tiden var det mellem én og fire grader varmt, og som fredagen skrider frem, stiger temperaturerne til mellem seks og 11 grader.

Fredag eftermiddag drejer vinden om i sydlig retning.

- Og det kan vi rigtig godt lide. Der ligger dejlig varme og venter på os længere nede i Europa, og den strømmer ind over landet, siger Mette Wagner.

Fredagen bliver hovedsageligt tør med nogen sol.

Natten til lørdag byder på delvist klart vejr med temperaturer mellem frysepunktet og fem graders varme.

- Lørdag bliver også tør med sol fra morgen til aften. Der kan være højtliggende skyer på grund af fronter, som bevæger sig ud over Nordsøen, men skyerne ligger så højt, at solen kan trænge igennem, så skyerne kommer ikke til ødelægge nydelsen af vejret, siger Mette Wagner.

Ifølge DMI bliver det mellem ti og 15 grader varmt.

- I Sønderjylland kan varmen måske snige sig op på 17 grader, siger hun.

Det forårsagtige vejr holder også søndag, men i de vestlige egne kan skyer og regnbyger »hist og pist« vise sig hen over eftermiddagen.

- Men vi taler ikke om større mængder nedbør, og temperaturerne vil svinge mellem 14 og 19 grader. Varmest i de indre dele af Jylland, siger Mette Wagner.

/ritzau/