Blue Fox er i finalen

Thomas Damm 

Med en sejr på 3-1 over Rungsted står »blårævene« i DM-finalen

ISHOCKEY Herning Blue Fox står igen i en DM-finale.

Fredag aften var 2679 tilskuere vidne til, at Blue Fox vandt den femte semifinale 3-1 over Rungted og dermed serien 4-1. Det betyder, at Blue Fox spiller den første DM-finale i Kvik Hockey Arena fredag 13. april mod enten Aalborg Pirates eller Esbjerg Energy. Blue Fox var senest i finalen for to år siden, hvor Esbjerg endte som danske mester.

Kampen begyndte hektisk. Brandvarme Lasse Lassen bragte Blue Fox foran efter blot 73 sekunders spil. Fra en spids vinkel afsluttede han en flot soloaktion og sikrede en forrygende start på den femte semifinale.

Men Rungsted svarede igen blot ét minut senere. Gæsterne vandt en faceoff, og Jake Hansen stod helt umarkeret midt i slottet og kunne udplacere Simon Nielsen med et håndledsskud.

Så var den kamp sat i gang med manér.

Mere blev der dog ikke scoret i første periode, hvor begge hold også havde et enkelt powerplay.

Powerplays kom til at præge anden periode. Fem gange var Blue Fox i overtal, men der skulle en fem-mod-tre-situation til, inden Jan Dalecky kunne score til 2-1.

Mere blev der ikke scoret i den midterste periode.

Hurtig Dalecky-scoring
Der skulle der blot gå 53 sekunder af sidste periode, inden Jan Dalecky scorede til 2-1. Fra en spids vinkel fik han styret pucken forbi Kevin Lindskoug i Rungsted-målet.

Naturligvis en perfekt start på perioden, for nu var Rungsted pisket til skabe noget frem ad banen. De fik også lagt pres på, men Blue Fox-spillerne kæmpede indædt og kastede sig gang på gang ned i puckene. Blandt andre ømmede Andes Poulsen sig flere gange.

Med tre minutter tilbage af kampen måtte dommerne midlertidigt afbryde dysten. Et glas i banden var gået løs, og det var ikke forvarligt at spille videre. Situationen blev løst på få minutter, uden at det var nødvendigt at svejse, som det var tilfældet i Rungsted sidste fredag, hvor det var en dør i banden, der blev slået skæv.

Halpersonalet havde heldigvis ikke brug for et svejseapparat, og efter cirka 10 minutter kunne kampen genoptages.

Rungsted tog hurtigt målmanden ud og spillede med en ekstra angriber, men fik ikke for alvor skabt noget og tiden gik til fordel for Herning.

Med 10 sekunder tilbage antændte én af Rungsteds medrejsende fans et stykke fyrværkeri, der gav masser af røg, men kampen blev spillet til ende trods den ildelugtende røg.

I den anden semifinaleserie vandt Aalborg 4-2 over Esbjerg og fører den serie 4-2. De spiller igen søndag.