Indøvet detalje bag FCM-sejr i Horsens

Ole Bitsch 

Marc Dal Hende blev matchvinder med sin sene scoring på Casa Arena

FODBOLD En smuk og velindøvet detalje blev afgørende, da FC Midtjylland tirsdag aften snuppede sejren i »ulvenes« første Superliga-kamp i mesterskabsspillet.

På Casa Arena i Horsens fightede FCM-mandskabet sig til en gevinst på 1-0. Målet blev sat ind efter 74 minutter, da wingbacken Marc Dal Hende kronede en fiks hjørnesparkskombination ved at passere Horsens-keeper Jesse Joronen.

I sekunderne forinden havde Jakob Poulsen spillet hjørnesparksbolden kort til Gustav Wikheim, der med hælen skubbede læderet retur til anføreren. Ved baglinjen fandt Poulsen elegant en fri Dal Hende, som sikkert scorede sit 10. sæsonmål i Superligaen.

Med sejren holder FC Midtjylland trit med Brøndby, der ligeledes har 63 point på førstepladsen.

Men FCM’erne måtte slide sig til de tre point i Horsens, hvor kun »ulvene« har vundet i denne sæson.

I første halvleg var det dog værterne, som var bedst på det medtagede græstæppe. Horsens’ fysisk stærke spillere satsede hårdt på lange indkast samt frispark og hjørnespark - elementer, som også FCM prioriterer højt.

Midtjyderne prøvede at spille teknisk og hurtigt, men udeholdet kunne slet ikke finde rytmen inden pausen. Kampen blev i første halvleg spillet på Horsens’ præmisser, og flere gange måtte FCM-målmand Jesper Hansen levere store redninger for at holde nullet.

Det blev bedre i anden halvleg, hvor topholdet kom længere frem på banen og generelt udstrålede større aggressivitet og vilje. FCM’erne dominerede i de sidste 45 minutter, men det var småt med chancerne, der stort set kun opstod efter standardsituationer.

En sådan afgjorde altså matchen, og dermed fik FC Midtjylland en perfekt indledning på mesterskabsspillet. Der mangler fortsat ni kampe - FCM’s næste opgør spilles mandag 9. april, hvor FC København gæster MCH Arena.