Ingen aprilsnar: Blue Fox smadret af Rungsted

Ole Bitsch 

Et gavmildt Herning-mandskab tabte 2-7 i den tredje semifinalekamp

ISHOCKEY Det der skulle have været en direkte kurs mod DM-finalerne endte med at åbne helt op for semifinaleserien.

Frem for at sikre den tredje sejr på stribe, tabte Herning Blue Fox påskedag med 2-7 til Rungsted Seier Capital.

Desværre var »rævenes« hjemmebanenederlag ingen aprilsnar.

I Kvik Hockey Arena så værterne mentalt som fysisk ud til at være hårdt ramt af fredagens maraton-kamp i Hørsholm. Her sørgede en overtidsafgørelse, og især et teknisk uheld med en ismaskine for, at det andet indbyrdes semifinaleopgør varede hele fem timer. Hertil kom Blue Fox-holdets sene hjemtransport natten til lørdag.

Allerede 14 minutter inde i søndagens match var det herningensiske mandskab nede med 0-3.

Et kollektivt kollaps - og i særdeles sløve og tøvende forsvarsaktioner i Blue Fox-zonen - serverede tre scoringer på stribe til gæsterne.

Der var spillet under fire minutter, da en umarkeret Mattias Persson bragte gæsterne foran. Kort efter misbrugte Hernings Daniel Nielsen et kæmpe tilbud, da han opsnappede pucken, men forwarden stressede og sendte sin afslutning forbi rammen.

I stedet udbyggede Rungsted forspringet. En energisk Nikolai Gade viste mere vilje end modstanderne, da han pressede sig forbi tre Blue Fox-spillere og udplacerede Simon Nielsen til 2-0.

I overtal kunne udeholdets Brendon Nash nette til 3-0 - et mål, der kostede Simon Nielsen resten af kampen. Den danske keeper blev flået ud til fordel for den finske veteran Ari Ahonen.

Herning dominerede chancestatistikken i anden periode, men det var Rungsted, der var effektive.

Efter en fase med Blue Fox-pres udnyttede Marcus Olsson løst forsvarsspil til sin scoring til 4-0. Lasse Lassen reducerede til 1-4 i powerplay, men i tredje periode blev Blue Fox-defensiven igen udstillet. Rungsteds Aleksi Laakso scorede til 5-1, inden Daniel Nielsen fik reduceret til 2-5 - med et kvarter igen.

Det var gæsterne fra Nordsjælland helt og aldeles ligeglade med. Morten Jensen og Morten Green cementerede sejren med målene til henholdsvis 6-2 og 7-2.

De to mandskaber mødes igen tirsdag aften til det fjerde semifinaleopgør, som spilles i Bitcoin Arena i Hørsholm. Herning Blue Fox fører nu 2-1 i serien.