FCM-kvinder tabte lokaldrama

Kenneth Kristiansen 

Slutspilspuljen åbnede op, da FC Midtjylland tabte dramatisk hjemmekamp mod Silkeborg-Voel med 24-25

HåNDBOLD Skærtorsdag åbnede FC Midtjylland-kvinderne slutspillet med en flot udesejr over Viborg, men søndag kom holdet ned på jorden igen, da det blev til et nederlag på 24-25 hjemme mod Silkeborg-Voel.

Dermed er slutspilspuljen igen helt åben.

Lokalopgøret emmede af tæthed og dramatik. FCM var på kurs mod en sejr i slutminutterne, men så begik Louise Burgaard et straffekast, som kostede både udvisning og Silkeborg-Voel-scoring til 24-24.

Et FCM-hold i undertal jagtede så et sejrsmål og tog keeperen ud, men det blev straffet af Stine Skogrand, der gjorde det til 25-24 i et tomt mål.

Efter tid havde Helene Fauske chancen for at udligne på frikast, men bolden gik forbi mål.

Bagud fra begyndelsen
Trods skærtorsdags flotte sejr på udebane over Viborg hang FCM’erne efter lige fra første fløjt i søndagens kamp. Chancerne blev brændt, og gæsterne kom foran både 2-0, 4-2 og 6-3, før hjemmeholdet meldte sig ind i opgøret.

Men FCM blev ved med at hænge efter. Spillet var for rodet og usammenhængende, og samtidig lykkedes det ikke at dæmme op for Silkeborg-Voels Stine Skogrand og Sofie Bæk Andersen. Begge spillede glimrende - Sofie Bæk er tidligere FCM-talent, mens norske Skogrand skifter til Ikast-holdet efter denne sæson.

Silkeborg-Voel var i front 13-11 ved pausen, men kampen blev mere og mere tæt. FCM kæmpede sig op på omgangshøjde med gæsterne, men holdets første føring i kampen kom først med godt otte minutter tilbage, da Veronica Kristiansen scorede til 21-20 på riposten fra et straffekast, hun selv havde brændt.

Forinden fik FCM desværre tilføjet endnu et navn til den lange liste af fraværende spillere, da venstrefløjen Mie Augustesen midt i anden halvleg måtte bæres fra banen efter et sammenstød.

Resultatet betyder, at FCM, Silkeborg-Voel og Odense nu alle har tre point i slutspilspuljen, hvor de to bedste af de fire hold går videre til DM-semifinalerne. Odense og puljens fjerde hold, Viborg (0 point) mødes søndag aften på Fyn, mens FCM’s næste kamp er onsdag aften hjemme mod Odense.

FCM’s topscorer mod Silkeborg-Voel blev Veronica Kristiansen med ni mål.