Live: Blue Fox vinder maratonkamp

Thomas Damm 

Branden Gracel blev matchvinder efter fem timer i Hørsholm. Tekniske problemer gav en pause på godt halvanden time mellem første og anden periode

ISHOCKEY Sådan Blue Fox. Branden Gracel afgjorde matchen til Hernings fordel efter fem timer og to overtidsperioder i Bitcoin Arena i Hørsholm.

Efter godt halvanden times pause mellem første og anden periode grundet en ødelagt port i banden skal de to hold nu ud i femte periode efter 3-3 i ordinær tid og en målløs overtidsperiode.

Miseren begyndte i pausen efter første periode, da ismaskinen påkørte porten bag det ene mål, så den ikke kunne lukkes ordentlig. Det går ud over sikkerheden. Efter at de første udbedringer ikke lykkedes, blev der sendt bud efter en smed med et svejseapparat. Det tog selvsagt sin tid.

Spillerne var ikke blevet helt kolde af de godt 90 minutters pause. Først kunne den tidligere Rungsted-spiller Nicolai Weichel score til 2-0 på et langskud, og blot 14 sekunder senere reducerede Rungsteds Jake Hansen til 1-2 efter uro i Blue Fox-defensiven.

Herefter indkasserede Blue Fox to udvisninger umiddelbart efter hinanden og kom under yderligere pres i fire lange minutter. Det blev også til yderligere en udvisning. Men Blue Fox kæmpede sig igennem, og med 19 sekunder tilbage af perioden kunne Toni Kallela tilmed gøre det til 3-1. Blue Fox er på sejrskurs.

Knap fire minutter inde i sidste periode reducerede Mattias Persson til 2-3 for Rungsted i powerplay. Hernings normalt så elegante center Branden Gracel sad i straffeboksen efter en unødvendig udvisning.

Tre et halvt minut før tid udlignede svenske Marcus Olsson til 3-3. Den stilling holdt perioden ud.

Første overtidsperiode bød på en del chancer til begge hold, men ingen mål.

Men i femte periode fik Branden Gracel endelig pucken i mål til stor jubel for Herning-spillerne og de medrejsende Blue Fox-supportere.

Lassen sørgede for ønskestart
Tidligt i kampen - allerede efter godt fem minutter - bragte Lasse Lassen Blue Fox på 1-0. Lassen fik serveret en friløber af Toni Kallela, og herningenseren svigtede ikke foran Rungsteds svenske keeper, Kevin Lindskoug.