Drømmestart på slutspillet for FCM

Jørn Just Kristensen 

»Hunulvene« nedlagde arvefjenden Viborg HK og tog dermed ét første lovende skridt mod DM-semifinalerne

HåNDBOLD Slutspillet begyndte optimalt for FC Midtjyllands kvinder med en sejr på 29-26 på udebane mod ærkerivalerne fra Viborg HK.

FCM’erne var foran gennem det meste af opgøret, men spændingen levede hele vejen.

To minutter før tid reducerede Viborgs storspillende playmaker Line Uno til 25-27, og i det efterfølgende angreb missede FCM’s Emma Friis en helt fri chance. Men da den spanske stregspiller Judith Sans Serra sendte bolden i nettet til 28-25 med bare 1,07 minut tilbage på uret, var udesejren reelt en kendsgerning i Vibocold Arena i Viborg.

Opgøret igennem blev der spillet i et pænt tempo, og begge hold havde overraskende let ved at komme til målchancer, når man tænker på, at det var to af grundspillets bedste forsvar, der mødtes.

Storspil af Englert
Men FCM havde en trumf i målet. 36-årige Sabine Englert var igen en stærk sidste skanse - om end redningsprocenten faldt en smule i den hektiske slutfase og endte på 38 procent.

FCM åbnede anden halvleg stærkt og vekslede hurtigt pauseføringen på 14-12 til en føring på fem mål ved 18-13. Føringen nåede senere op på 23-17 og 24-18, inden Viborg genskabte spændingen med fin fight og fire mål på snor.

Sejren betyder, at FCM allerede er oppe på tre point i slutspilspuljen, da holdet begyndte med ét enkelt point som følge af tredjepladsen i grundspillet. »Hunulvene« står derfor med et godt udgangspunkt til resten af puljespillet mod Odense, Silkeborg-Voel og altså Viborg HK efter den vigtige udebanesejr. To hold går videre til semifinalerne.

Topscorer for FCM blev Veronica Kristiansen med otte mål - heraf fire på straffekast.

Næste kamp i slutspillet venter allerede på søndag, når FCM får besøg af Silkeborg-Voel.