Officielt: HCM skal i nedrykningsspil

Ole Bitsch 

Tabte 21-27 til Skjern, men får sæsonen forlænget, da Tønder rykker direkte ud

HåNDBOLD HC Midtjyllands miserable sæson i 888 Ligaen blev forlænget onsdag aften.

I grundspillets sidste spillerunde tabte det stærkt amputerede HCM-mandskab hjemme med 21-27 til topholdet Skjern. Men trods nederlaget - det 11. i træk i ligaen - skal Herning-klubben ud i nedrykningskampe for at sikre overlevelse i mændenes bedste række.

Det blev også en realitet onsdag, da bundproppen Tønder på eget gulv tabte til Ribe-Esbjerg. Dermed rykker Tønder direkte ned i 1. division. Men HC Midtjylland er stadig i overhængende fare for at ryge samme vej.

I nedrykningsspillet skal HCM’erne op mod nummer 9, 10, 11 og 12 i grundspillet. Det vil sige, at modstanderne i de fire nedrykningskampe bliver Mors-Thy, Ribe-Esbjerg, Skanderborg og SønderjyskE.

HC Midtjylland indleder nedrykningsspillet på hjemmebane mod Skanderborg. Dernæst venter udekampen mod Ribe-Esbjerg og hjemmedysten mod Mors-Thy, inden der sluttes af med udekampen mod SønderjyskE.

Hvis HCM - som forventet - taber alle fire opgør, venter der to afgørende dueller mod enten Randers eller Lemvig fra 1. division. Her spiller man både ude og hjemme for at finde nedrykkeren.

I onsdagens afsluttende grundspilskamp var HC Midtjylland chanceløse mod Skjern. Også selv om storfavoritterne ikke behøvede at spille på fuld kraft.

Gæsterne førte med 17-10 ved pausen, men undervejs var der - trods alt - optimisme og energi hos de unge værter, der tydeligvis nød oplevelsen.

I første halvleg var der opmuntrende sekvenser fra HCM-målmand Eske Hemmingsen samt bagspilleren Casper Ebbesen, som scorede fem gange. I anden halvleg viste keeper Andreas Mikkelsen og særligt georgiske Georgi Arvelodi fine takter hos hjemmeholdet, der i slutfasen blot var bagud med 17-23 og 20-26. Generelt kunne HCM’erne gå i omklædningsrummet med hovederne højt hævede. Men altså også med det 11. nederlag på stribe i 888 Ligaen.

Georgi Arvelodi blev HCM-topscorer med otte træffere mod Skjern.