DMI advarer om snefygning

ritzau 

Vejene er lumske, siger Vejdirektoratet og råder bilisterne til forsigtighed

VEJRET Kalenderen siger forår, men ikke desto mindre har DMI udsendt en advarsel om, at der er risiko for snefygning også i Herning og Ikast-Brande Kommune. Der kommer nemlig en frisk vind - måske af kulingstyrke - samt løs sne eller let snefald, der kan medføre snefygning, lyder det fra DMI, der oplyser, at advarslen gælder fra klokken 22 i aften og indtil klokken 10 i morgen.

DMI advarer bilister om, at snefygning kan medføre lukning af udsatte veje og dannelser af snedriver samt nedsat sigte. Advarslen gælder stort set hele det miderste bælte af Danmark: Nordvestsjælland, Sydvestsjælland, Billund, Odder, Sydøstjylland, Silkeborg, Aarhus, Vestjylland, Holbæk, Middelfart, Kerteminde, Odense, Nordfyn, Syddjurs, Fredericia, Vejle, Favrskov, Herning, Ikast-Brande og Viborg er med listen over områder, der kan blive ramt.

Uheld i morges
Længere østpå var den gal allerede i morges. Der var nemlig sne til morgenbilisterne, og det førte til en række mindre trafikuheld, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratet Mette Nedergaard.

- Hele den nordlige del, den vestlige del og den sydlige del af Sjælland samt selvfølgelig Bornholm som altid. Også den helt østlige del af Fyn ved Nyborg, siger hun.

- Vi har et uheld på den fynske motorvej, som er relateret til vintervejret. Der har været nogle mindre materielle uheld i de områder, hvor sneen er faldet.

Ingen af uheldene har været alvorlige, og ingen er kommet til skade.

Lumsk grødis
Bilister rådes til at sætte ekstra tid af til at nå frem samt at være særligt opmærksomme på at holde afstand til andre bilister.

- Det er det her tynde lag sne, der rammer vejen, som har en temperatur lige under frysepunktet. Det bliver til noget grødis, og det er noget lumsk noget at køre i, siger Mette Nedergaard.

På de statslige veje har Vejdirektoratets vintercenter været på arbejde for at rydde sne.

Selv om kalenderen snart viser april, er tjenesten i beredskab i lidt under en måned endnu.