Så er det Metallica-dag!

Kim Stoltenberg Hansen 

Verdensstjernerne gæster Boxen i aften til en udsolgt koncert - og de helt vilde metal-fans kan varme op i midtbyen allerede i eftermiddag

HERNING Et af verdens største musiknavne spiller i Herning i aften. Metallica besøger Boxen i deres europæiske del af deres »WorldWired Tour«.

Metallica blev dannet i 1981 af den danske trommeslager Lars Ulrich og sanger James Hetfield, og de er siden blevet et af de mest indflydelsesrige og kommercielt succesfulde rockbands i historien. De har solgt mere end 110 millioner album på verdensplan og har spillet for millioner af fans på bogstavelig talt alle syv kontinenter - inklusiv Antarktis.

Hele Europa-touren er allerede udsolgt. De 15.000 billetter i Herning var væk på blot 45 minutter. Seneste Metallica-koncert på denne tour var i Mannheim i sidste måned. Og her gemte bandet som sædvanligt et par perler til ekstranumrene. De sluttede med »Nothing else matters« og »Enter Sandman«, så der er ikke noget med at gå før tid for nostalgiske metal-fans i aften.

Verdensstjernerne har »Kvelertak« med som opvarmningsband. De skøre nordmænd tager musikalsk kvælertag på publikum ved 19-tiden.

Hvis man overhovedet ikke kan få nok af den fede rock, så vil værtshuset »Fox and Hounds« kickstarte festen allerede ved 16-tiden. Her kommer det lokale Metallica-kopiband »The memory remains« og spiller i 90 minutter i midtbyen, så man lige kan få genopfrisket numrene, før det går løs i Boxen.