Blue Fox åbner semifinalerne med en sejr

Thomas Damm 

Det blev 5-1, selv om Rungsted kom stærkt tilbage i sidste periode

ISHOCKEY Ni dage efter den fjerde sejr over Herlev i kvartfinalerne, tog Herning Blue Fox tirsdag aften endelig hul på semifinaleserien mod Rungsted. Med en sejr på hele 5-1 tog »blårævene« sin femte sejr på stribe i slutspillet og fik en forrygende start på serien, hvor der igen spilles bedst af syv kampe.

Mens kampene mod Herlev var præget af mange udvisninger og ekstremt hårde nærkampe, så blev spillet i den første semifinale væsentligt mere flydende. Rungsted forsøgte godt nok at spille lidt med musklerne, men de fik slet ikke »blårævene« med på den galej. Blot en enkelt Herning-udvisning blev det til.

Spillemæssigt var det da også Herning, der dominerede de første 40 minutter.

Føringen kom i hus midt i første periode. Blue Fox brød spillet midt på banen, og så gik det stærkt. Toni Kallela var usvigelig sikker på Lasse Lasens aflevering.

Den smalle føring holdt perioden ud, selv om Rungsted også havde et par farlige chancer.

I kampens midterste periode blev forestillingen næsten afgjort. Først scorede den tilbagevendte center Anders Poulsen, da han udnyttede masser af plads i venstre side, da han kom på isen efter en udskiftning.

Kort efter scorede Jan Dalecky fra næsten samme position, mens Blue Fox var fem spillere mod tre til 3-0.

Gik ned i sidste periode
Foran 3-0 før de sidste 20 minutter var det en drømmesituation, for Blue Fox, Men sidste periode blev slet ikke, som »blårævene« havde håbet. Gæsterne fra Rungsted dominerede tungt straks fra start, og stort set alt spillet foregik i Blue Fox’ egen zone.

Rungsted fik også reduceret ved Morten Green, og lidt senere måtte videodommeren i aktion. Han underkendte dog Jake Hansens mulige scoring. Derfra kom Blue Fox lidt mere med i kampen, og med to minutter tilbage scorede Jan Dalecky sit andet mål i kampen. 4-1, og så havde Rungsted ikke mere at komme med. Toni Kallela scorede til 5-1 med et minut tilbage.

Kamp to spilles i Bitcoin Arena i Hørsholm fredag aften.