Taget med 144 km/t på landevejen: Politiet har fartkontrol i disse dage

Kim Stoltenberg Hansen 

Politiet advarer fartglade bilister på twitter

HERNING Foden skal lettes lidt fra speederen, lyder opfordringen her til morgen fra Midt- og Vestjyllands Politi. På twitter advarer de:

»Vi har hastighedskontrol i hele kredsen, så pas på farten derude. Flere er allerede blevet taget med for høj hastighed, her i blandt en som kørte 144 km/t hvor tilladt hastighed var 80 km/t«

Det burde ellers ikke komme bag på bilisterne. Der er tradition for, at ordensmagten gennemfører en landsdækkende målrettet indsats mod hastighed, spiritus- og narkotikakørsel i påskedagene - i år er det fra i dag og frem til mandag 2. april.

Politiet begrunder det med, at der er en klar sammenhæng mellem hastigheden på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne. Hastighed var en betydende faktor i halvdelen af de dødsulykker, som skete i perioden 2010-2015. De oplyser, at hastighedskontrollerne i påskedagene vil primært foregå på uhelds- og hastighedsbelastede vejstrækninger. Politiet gennemfører dog også kontroller på andre vejstrækninger.

Påsken er en højtid, hvor man mødes i hyggeligt og festligt lag, og hvor der indtages spiritus. Politiet opfordrer derfor til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Selvom den generelle holdning i befolkningen er, at det er uacceptabelt at køre i påvirket tilstand, er spirituspåvirkede bilister fortsat involveret i hver femte dødsulykke.

Udover at kontrollere hastigheden og for spiritus, så kontrollerer politiet også, om bilisterne er påvirkede af narkotika eller medicin.