Undergrundslitteratur på Kontrast

LITTERATUR Fredag aften kan man møde de to forfattere Claus Høxbroe og Peter Grønlund i Ungdomshuset Kontrast.

De to vil læse op fra deres bøger og fortælle anekdoter og historier om storbyens skyggesider, barerne og de utilpassede unge.

»Det bliver et arrangement, hvor litteraturen bliver behandlet anderledes end den måde, din lærer gennemgik pensum på«, lover arrangørerne.

Beatpoeten Høxbroe fejrede sidste år 10-årsjubilæum som udgivet digter, hvilket blev markeret ved, at han udkom med digtsamlingerne »Til døden skiller mig ad« og »Barn af alfabet« samme dag. Han er ligeledes aktuel med digtsamlingen »Danmark«, samt spoken word-albummet »Køligst af alle katte«. Han skrev teksten til Team Teatrets »Dokumentaristen«, der havde scenografi af Ingvar Cronhammar.

Peter Grønlund er forfatter, foredragsholder, hooliganekspert og tidligere graffitimaler. Han debuterede som forfatter i 2005, og siden er det blevet til 11 bogudgivelser. Alle kredser de om subkulturer og storbyernes skyggesider.

Han er aktuel med bøgerne »Fængselsliv« og »Born Free«, der begge kigger nærmere på den hårde kriminalitet i Danmark og indespærring blandt livstidsfanger, rockere, drabsmænd, terrorister og vanekriminelle.

Peter Grønlund bliver ofte brugt som ekspert i medierne, når unge subkulturelle typer stikker snuden frem og opfører sig på en måde, som hr. og fru Danmark ikke forstår.