Kom tæt på vores allesammens historie

Det er store emner, komiker Christian Fuhlendorff behandler i sit nye show, der på lørdag kan opleves i Herning

HERNING Vil man begynde påskeugen med et godt grin, så er en af Danmarks mest populære stand-up-komikere, Christian Fuhlendorff, klar med et nyt soloshow, som han præsenterer i MCH Herning Kongrescenter på lørdag 24. marts. Showet hedder »Går over i historien«.

- I mine tidligere shows er I kommet tættere på min fortid og historie. Nu skal vi noget andet, sådan da. For denne gang har jeg tænkt mig, at vi skal tættere på vores allesammens historie. Jep, jeg har tænkt mig at fortælle hele verdenshistorien, siger Christian Fuhlendorff i en pressemeddelelse om showets indhold.

Men hvorfor fortælle verdenshistorien, tænker du måske?

- Fordi min datter i bilen på vej til skole, en morgen spurgte mig, »far, har du altid været her?« Og efter at have kastet mig ud i et kluntet forsøg på at forklare hende verdenshistorien, gik det op for mig, at det ville kræve, at jeg faktisk satte mig ind i det. Så det har jeg gjort. Men i takt med at min viden om emnet blev større, blev datterens spørgsmål dybere. For hvad er vores historie og findes den andre steder end inde i vores hoveder og derfor bare er noget, vi tror. Og hvad med tro, har vi nogensinde haft brug for den, for i dag er løbet da kørt, ikk’? Og lever vi mennesker, slet og ret, forkert, i forhold til hvad vi er - nemlig jordens klogeste abe?, fortsætter Fuhlendorff.

Om han har nogle svar på de mange spørgsmål, kan man finde ud af på lørdag.