Fremgang på Foodexpo

Den ottende udgave af fødevaremessen sluttede tirsdag i MCH Messecenter Herning og viste besøgsfremgang

FOODEXPO Køkkenchefer, købmænd, konditorer, kantinemedarbejdere, slagtere og et væld af andre faggrupper med relation til fødevarebranchen besøgte i vanlig stor stil fødevaremessen Foodexpo i MCH Messecenter Herning.

I alt lagde 26.178 fagfolk vejen forbi messen, hvilket er en mindre fremgang i forhold til for to år siden, hvor messen havde 25.822 besøgende.

Foodexpo er Nordens største fødevaremesse, og i år bød den på 10 haller med 571 udstillere, trendzoner og nogle af landets mest prestigefulde fagkonkurrencer.

Tilbage i trygge rammer
Blandt gæsterne var den trestjernede Michelin-kok Rasmus Kofoed, som besøgte Foodexpo både søndag og mandag og var dommer ved konkurrencen Årets Kok 2018.

- Det var dejligt at være tilbage i Herning i trygge og venlige rammer. Det har været et par inspirerende dage, hvor jeg har mødtes med gode venner og kollegaer i branchen i vante omgivelser, sagde Rasmus Kofoed i en pressemeddelelse. Han vandt selv titlen som Årets Kok i 2003.

Hos ledelsen i MCH glæder man sig over besøgsfremgangen og tre aktivitetsfyldte messedage, der appellerede til alle sanser og tiltrak en bred vifte af fagfolk fra alle grene af fødevarebranchen.

- Der skal lyde en stor tak til de 14 brancheorganisationer, 571 udstillere og de mange besøgende, som sammen har understreget Foodexpos position som et fagligt og personligt mødested for fødevarebranchen, siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Højt niveau
Også blandt udstillerne var der tilfredshed med de tre messedage.

- Niveauet på Foodexpo har været højt i år, og der har været en fantastisk god stemning i hallerne både blandt udstillerne og blandt de besøgende. Foodexpo er en rigtig vigtig messe for os, fordi vi har mulighed for at fremvise vores nyheder, vores brede sortiment, og vise hvad vi kan i Tulip, fortalte Peter Guldager, Away From Home direktør hos Tulip og fortsatte.

- Vi bruger Foodexpo som et mødested til at gå i dialog med grossister, kunder og slutbrugere, og samtidig er det en rigtig god mulighed for at få ny inspiration og høre, hvad der rører sig i branchen.

Muligheden for at mødes og netværke var også en af de ting, som leverandøren af storkøkkener, Bent Brandt, fremhævede.

- På Foodexpo kan vi profilere os over for hele branchen, og vi kan få vist vores nyheder på en god måde. Det er et godt mødelokale, hvor vi kan møde alle de rigtige mennesker på få dage. Vi har set mange af dem, vi havde håbet på at se, så det har været meget positivt, sagde Mikael Brandt, administrerende direktør hos Bent Brandt.

Nordens bedste kok
Tirsdag eftermiddag blev der sat punktum for fagkonkurrencerne på Foodexpo, da Nordens dygtigste kokke og tjenere kæmpede om de ærefulde titler som Nordens Bedste Kok og Nordens Bedste Tjener.

Her stod i alt 10 finalister fra Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland klar til at mestre det nordiske køkken og brillere ved finalebordene. I sidste ende blev det dog Ola Wallin fra Sverige, der løb med den eftertragtede pris som Nordens Bedste Kok, mens prisen som Nordens Bedste Tjener gik til danske Christian Neve fra Restaurant Domestic.

Foodexpo vender tilbage i MCH Messecenter Herning 22.-24. marts 2020.