Frans Nielsen sikrer Detroit-sejr med afgørende straffeslag

ritzau 

Herningenseren sørgede for Detroit-sejr. Også sejr til Bjorkstrand

DETROIT. Den 33-årige herningensiske ishockeyspiller Frans Nielsen viste natten til onsdag dansk tid, hvorfor han betragtes som en af de bedste straffeslagsskytter i den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Den rutinerede dansker var nemlig den eneste, der formåede at sende pucken i nettet, da nattens opgør mellem Detroit Red Wings og Philadelphia Flyers skulle afgøres i straffeslagskonkurrence.

Kampen i Detroit var endt 4-4 efter den ordinære spilletid.

I straffeslagskonkurrencen valgte Detroit at sende sin pålidelige dansker på isen som første skytte. Frans Nielsen leverede varen, hvilket altså viste sig at være nok til at sikre sejren til værterne.

Det var Frans Nielsens fjerde straffescoring ud af seks forsøg i sæsonen. Han er en af de yderst få spillere, der scorer på over 50 procent af sine forsøg.

På trods af sejren ligger Detroit stadig i den tunge ende af tabellen. Holdet ligger således på Eastern Conferences samlede 13.-plads.

Herningensiske Oliver Bjorkstrand var også i aktion for Columbus Blue Jackets. De vandt, uden han kom på pointtavlen.

Bjorkstrand kan dog glæde sig over, at holdet nu ligger til en billet til slutspillet efter ni sejre på stribe. Detroit har udspillet sin rolle, hvilket i det mindste betyder, at Frans Nielsen kommer hjem til VM i Ishockey i Boxen.

/ritzau/