Ny lokal jobportal

Brian Kjær Andersen 

Jobmidt vil udfordre de store i branchen

REKRUTTERING Nu kommer der en ny mulighed på banen, hvis man vil finde jobopslag fra midtjyske virksomheder.

Tiltaget hedder »Jobmidt«, og det kommer fra Mediehusene Midtjylland, som udgøres af Herning Folkeblad, Ikast Avis og Midtjyllands Avis. Med Jobmidt sætter mediehusene ind med en markant udvidelse af den nuværende formidling af jobannoncer, som i dag sker gennem de trykte aviser og onlinesiderne aoh.dk, mja.dk og aoib.dk.

Parallelt med annonceringen her bliver det fremover muligt også at få jobopslagene formidlet gennem Facebook og LinkedIn, den nye side samt landsdækkende sites som ofir.dk, jobnet.dk og avisen.dk.

Det skyldes, at Mediehusene Midtjylland har indgået en aftale med jobkoncernen Matchwork, som blandt andet ejer Ofir. Joan Sander, som er mediekoordinator ved Herning Folkeblad, forklarer, at ambitionen er at gøre det lettere for de midtjyske virksomheder at finde de bedste kandidater til et ledigt job.

- Vi laver et fælles site for Midtjylland, hvor målet er at finde kandidater fra hele Danmark til stilinger i Midtjylland, beskriver hun.

Kender lokalområdet
Jobmidt vil dermed tage kampen op med de øvrige landsdækkende jobportaler. Ifølge Lena Tversted Lundsgaard, der er mediekoordinator ved Midtjyllands Avis, vil man blandt andet slå på, at man har et større lokalkendskab til det midtjyske område end konkurrenterne.

- Vi kender vores område, og vi ved noget om, hvor svært et job er at få besat. Vi ved også noget om, hvad man skal skrive i sådan et jobopslag, og at opslaget jo også er en mulighed for at brande sin virksomhed, nævner Lena Tversted Lundsgaard og forklarer, at det kendskab kan bruges til at rådgive virksomhederne til, hvordan de vælger den bedste annoncering til et givent job.

I praksis vil man gennem Jobmidt kunne finde jobopslag i et område, som svarer til de tre mediehuses udgivelsesområde. Det er primært Herning, Ikast-Brande og Silkeborg kommuner samt nogle af de omkringliggende byer.

Opret jobagent
Hvis man er nysgerrig for at følge med i, hvad der bliver udbudt af job i Midtjylland, kan man gennem jobmidt.dk oprette en såkaldt jobagent. Her tilkendegiver man, hvilke jobtyper man er interesseret i, og så får man automatisk besked på mail, når det rette jobopslag dukker op.

Lena Tversted Lundsgaard fortæller, at ambitionen er at nå bredt ud både til de aktivt jobsøgende og dem, som ikke fast følger med i jobannoncerne, men som alligevel kan påvirkes gennem annoncer på Facebook, LinkedIn og de trykte aviser og de lokale nyhedsportaler.

- Vi får mulighed for at tilbyde en samlet pakke, hvor man både når ud til de aktivt jobsøgende og de passive, som ikke ved, at de kunne tænke sig et andet job. De sidder måske i et godt job, men ser så et jobopslag i avisen eller på Facebook og bliver fristet, siger hun.