Herningensernes udenlandske favoritklub ligger i England

Herning har skiftet favoritklub i udlandet. I hvert fald når det gælder mål for fodboldrejser. Det viser en ny analyse fra rejseguiden VisitFootball

FODBOLDREJSER Herningensernes nye favoritklub at rejse til i udlandet er Liverpool fra Premier League.

Det oplyser rejseguiden VisitFootball.dk i en pressemeddelelse, der bygger på en analyse, rejseguiden selv har foretaget. Analysen er udgivet for tredje år i træk på baggrund af dataudtræk om brugeradfærd fra mere end 110.000 besøgende over de seneste 12 måneder.

Liverpool tager førstepladsen, som det hold flest herningensere rejser udenslands for at se. På andenpladsen og tredjepladsen dukker de spanske giganter Barcelona og Real Madrid.

Populære England
Liverpool har netop spillet sig i kvartfinalerne i Champions League og er samtidig at finde i toppen af Premier League.

Country Manager Thomas Bjerregaard fra LA Travel bekræfter Liverpools stigende popularitet blandt danskerne, og han har endnu en forklaring på efterspørgslen. Han udtaler til VisitFootball.dk:

- Vi har mærket en rigtig stor stigning i efterspørgslen på fodboldrejser til Liverpool, de spiller underholdende fodbold og det vil folk meget gerne se live, siger han.

Sidste år var Liverpool efter de spanske storhold. Nu er England altså mere i vælten. Manchester United, Arsenal, Tottenham og Chelsea ligger på de næste placeringer. Ifølge Thomas Bjerregaard kan forklaringen faktisk være de andre spanske hold.

- Premier League er blevet endnu mere interessant, da der er mange gode hold med i toppen af den engelske liga. Det kan man ikke ligefrem sige om den spanske liga, forklarer han.

- I den engelsk liga er der seks-syv rigtigt gode hold, som kæmper med om mesterskabet hvert år, mens der i Spanien reelt kun er to eller tre hold, som kan spille om mesterskabet, uddyber Claus Bermann fra VisitFootball.dk.

Top 10: Fodboldrejser 2018
Populære mål for Herning-rejser

1. Liverpool FC

2. FC Barcelona

3. Real Madrid

4. Manchester United

5. Arsenal FC

6. Tottenham Hotspur

7. Chelsea FC

8. Borussia Dortmund

9. Hamburger SV

10. West Ham United

Sidste års Top 3:

1. Barcelona

2. Real Madrid

3. Liverpool