Højdramatisk FCM-sejr i sidste minut

Jørn Just Kristensen 

Gustav Wikheim blev matchvinder med en scoring i sidste minut, da FCM slog SønderjyskE 2-1

FODBOLD Nogle gange kan en fodboldkamp vende op og ned på ganske få minutter. Det gjorde den hele to gange inden for slutminutterne, da FC Midtjylland søndag aften slog SønderjyskE 2-1.

I 85 minutter var FCM ellers i klar dominans, men da scoringen til 2-0 udeblev, levede spændingen videre.

Fire minutter før tid skete det så. Én tilfældig chance til SønderjyskE, og bum så stod der 1-1.

Scoringen opstod ud af et dårligt indlæg uden adresse. Bubacarr Sanneh headede til bolden, men den kom hverken langt eller ud til siden. Tværtimod dumpede den ned foran en fri Niki Zimling, og hans flugter ramte en mand på vejen og snød Jesper Hansen i FCM-målet.

Men FCM svarede igen med en hidsig angrebsbølge i slutminutterne, og det gav gevinst i sidste minut. Emil Scheel tabte bolden for SønderjyskE, og Marc Dal Hende fandt den fremstormende Tim Sparv. Sparv styrede ind i feltet og sendte en perfekt tværbold til Gustav Wikheim, der let kunne puffe bolden ind til 2-1.

Selvsamme Wikheim var en af de spillere, som undervejs kunne og burde have punkteret spændingen endeligt. Men han var også manden bag et flot oplæg til kampens første scoring.

Efter 27 minutters spil tryllede Wikheim i venstresiden og lagde bolden skråt til rette for Mads Døhr Thychosen, der kom stormende og knaldede bolden i mål til 1-0 i modsatte side. Det var 20-årige Thychosens første seniormål for FCM.

Sejren bringer FCM op på 60 point for de 26 kampe i grundspillet, som nu er slut. Det samme har Brøndby, men forstadskøbenhavnerne har en bedre målforskel og ligger nummer ét, når slutspillet går i gang i påskedagene.

For SønderjyskE betød nederlaget, at holdet havnede i den bedste af de to nedrykningspuljer. Det vil der givet vis blive spekuleret en del i efterfølgende.