Ensrettet FCM-nederlag i Esbjerg

Ole Bitsch 

Motivation og vilje til forskel, da FC Midtjylland tabte 19-24 i den sidste grundspilskamp

HåNDBOLD FCM Håndbolds kvinder sluttede grundspillet af med et klart nederlag ude mod Team Esbjerg. I Blue Water Dokken tabte midtjyderne med 19-24 - efter vestjysk pauseføring på 14-8.

Der var motivation og vilje til forskel i hele matchen, hvor værterne fra Esbjerg tydeligvis fightede for at få et bedre udgangspunkt - og at ende i den mest favorable pulje - i det kommende slutspil.

FC Midtjylland var på forhånd sikker på at få ét point med over i slutspillet. Med en sejr i Esbjerg kunne FCM i teorien have sikret sig andenpladsen, hvis Odense dummede sig i Ringkøbing. Det skete ikke, men troen var heller ikke til stede hos FCM’erne.

Den sidst gnist manglede hos udeholdet. Uden den sportslige kniv på struben faldt »hunulvene« i koncentration og effektivitet. FC Midtjylland førte 2-1, men kom hurtigt bagud 2-5 - og resten af eftermiddagen var gæsterne aldrig i nærheden af point.

Et væld af tekniske fejl, lavt tempo og særligt alt for mange dårlige afslutninger på hjemmeholdets danske landsholdskeeper Sandra Toft, skabte modgangen for FCM, der heller ikke havde helt styr på defensiven. Dog var målvogter Sabine Englert en få, der leverede varen.

Efter landskampspausen har FC Midtjylland fire kampe på otte dage, og da truppen i forvejen er smal på grund af tre graviditeter og tre skader, valgte cheftræner Kristian Kristensen tidligt at skifte heftigt ud.

Det gav spilletid til talenterne Louise Ellebæk, Nanna Hinnerfeldt Andersen, Helene Kindberg og Naja Nissen Kristensen. Den ungdommelige linje blev fulgt op, da også Emma Friis og Annika Jakobsen fik minutter på gulvet.

I stedet var der pauser til Louise Burgaard og Judith Sans, og i hele anden halvleg blev stjernen Veronica Kristiansen sparet.

Team Esbjerg-maskinen var ikke skræmmende, men der var rigelig med kvalitet til at sænke den detroniserede FCM-enhed, der ikke havde den nødvendige ild i øjnene.

I slutspillet skal FCM op imod Odense, Viborg og Silkeborg-Voel. Den anden pulje består af København, Nykøbing Falster, Team Esbjerg og Randers.