Senest søndag skal du beslutte, hvad du vil skifte til, når pap-buskortet forsvinder

Senest søndag skal faste buspassagerer beslutte, om de vil skifte til pendlerkort på rejsekort.dk eller som app

REGIONEN Det kendte pap-periodekort fra Midttrafik bliver udfaset søndag 18. marts og erstattet af selvbetjeningsprodukter, som kunderne skal købe på Midttrafiks app eller på rejsekort.dk. Samtidig ændrer periodekort navn til pendlerkort og bliver et fælles produkt med DSB og Arriva.

Har man en smartphone, anbefaler trafikselskabet et pendlerkort på Midttrafiks app. Pendlerkortet kan bestilles i appen og bliver leveret med det samme. Midttrafik-appen kan downloades på App Store og Google Play.

Pendlerkort købt på rejsekort.dk er et godt alternativ til de kunder, der ønsker et fysisk kort. Pendlerkortet anvendes på samme måde som et pap-kort. Eneste forskel er, at kortet skal tjekkes ind, i stedet for at man skal fremvise pap-kortet til chaufføren. Pendlerkortet kan bestilles på rejsekort.dk fra 18. marts, men der er en vis leveringstid, så Midttrafik anbefaler, at man fornyer sit nuværende periodekort frem til midt i april, så man ikke pludselig risikerer at stå uden gyldig billet.

Rejser man op til 30-36 enkeltture om måneden, kan et almindeligt rejsekort også være en løsning. Her kan man optjene mængderabat og få 20 procents rabat på rejser uden for myldretiden. Det er muligt at optjene og bruge mængderabat på alle rejser i Jylland og på Fyn.

Har man fornyet sit periodekort til en dato efter 18. marts, kan man selvfølgelig fortsat rejse på sit pap-periodekort, til det udløber.