Talentfulde sangere som »pendler-kids«

MUSICAL En helt særlig gruppe unge tager for tiden turen fra Herning til Holstebro i denne tid.

De medvirker nemlig alle i Dansk Talentakademis egenproduktion »Fame«. Nogle af dem er elever på akademiet og tager turen næsten hver dag, andre har deltaget i den åbne audition og er blevet en del af holdet som enten skuespillere eller dansere.

På mange måder kan der drages paralleller mellem de unges hverdag og storylinen i »Fame«. I »Fame« kræves der hårdt slid i 1980’ernes New York på NY School of Performing Arts - for de unge herningensere er året 2018, og skolen hedder Dansk Talentakademi, men drømmen er den samme.

Emma Hoffmann Nedergaard fra Ikast og Valentin Marcus Andersen fra Herning er til daglig klassekammerater på Herning Gymnasium, hvor de begge går på den musiske linje.

Når skoledagen slutter for de andre i klassen, tager makkerparret toget til Holstebro, hvor de ugentligt modtager undervisning i solosang, dans, ballet og drama. Begge med en drøm om at gøre karriere inden for det kreative.

Men som fortalt er kalenderen ekstra fuld lige nu. »Fame« spiller nemlig 21.-22. april - så hver eneste weekend bliver der danset, sunget og øvet scener.

Blandt pendlerne er der også den unge Kristian Hviid fra Lind. Han har aldrig medvirket i en musical før - men har danset det meste af sit liv. Men det ændre sig nu, da han har fået en af de større roller i »Fame«. Rollen giver ham også mulighed for at vise sit talent som danser.

Blandt pendlerne er også Katrine Damholt fra Sunds. Hun er 3.g’er på STX Herning og første årgang på Dansk Talentakademi. Hun har fået en af de store roller - Iris - hvor hun blandt andet har en del spillescener med Kristian.

Kasper Krassimir fra Gjellerup er førsteårsårs-studerende og han skal spille Mr. Myers, en rolle der er noget ældre end ham selv. Så det giver nogle spændende udfordringer, som han glæder sig til at arbejde med.

Minna Simsek fra Gjellerup og Lisa Rekjær fra Herning går i 3.g på Herning STX. De er begge gået til åben audition og er kommet med som henholdsvis ensemble og danser.