En bogkuffert til de mindste

BøGER Lørdag 17. marts er der fokus på bogkufferten til de mindste på Biblioteket i Herning.

I januar 2014 tilbød Herning Kommune for første gang en bogkuffert til alle børn, der bliver to år. Baggrunden er, at Herning Kommune gerne vil gøre en ekstra indsats for at styrke børnenes sprog fra en tidlig alder.

- I de fire år, bogkufferten har eksisteret, har mange børn fået en ekstra fødselsdagsgave i form af en blå kuffert med bøger og gode tips til forældrene om, hvordan man kan snakke og lege sproget ind. Jo mere, man snakker med børn, jo bedre bliver de til at mestre sproget. Og her er bøger et rigtigt godt påskud til at snakke sammen« fortæller børneformidler Susanne Aagaard Nielsen i en pressemeddelelse.

- Rim og remser er også noget af det, der virkelig er med til at styrke sproget. Derfor var en af de tre oprindelige bøger i kufferten også en bog med »Rim og Remser« af forfatter og bevægelsespædagog Lotte Salling. Senere blev antallet i kufferten øget til fire, da Lotte Salling skrev en bog, der lige passede ind i hele idéen med bogkufferten. Desværre var den for stor til at være i kufferten, så Herning Kommune fik den lavet i en speciel udgave, så Hernings toårige kunne få endnu flere sproglige oplevelser, fortæller Susanne Aagaard Nielsen.

To gange om året laver Herning Bibliotekerne et særligt arrangement, som de toårige og deres forældre kan melde sig til.

Det er netop Lotte Salling, der kommer og leger, snakker og synger med børnene lørdag 17. marts. Der er lagt op til en hyggelig formiddag i sprogets tegn, hvor der også bydes på lidt godt at spise og drikke.

Alle pladser til aktiviteterne med Lotte Salling er revet væk, men selv om man ikke har været heldig at sikre sig plads, er alle toårige og deres voksne velkomne til at møde op og hygge sig på biblioteket. Og hente deres bogkuffert, hvis de ikke har fået det gjort.

For der er en lille blå kuffert til enhver toårig i Herning Kommune.