Hest solgt for en million i MCH i weekenden

Philip Horup 

Ved weekendens hesteauktion i MCH Messecentret blev en hest solgt for svimlende en million kroner

HERNING »Solgt for 125.000 euro!« råber auktionarius ind i mikrofonen.

Publikum til Danmarks største professionelle hingsteauktion har lige været vidne til en millionhandel. En millionhandel der er overstået på få minutter, vel at mærke.

Den blot tre år gamle hingst, Hesselhøj Gnags, der går under kategorien unghingst, har nemlig vist sig at være yderst eftertragtet. Prisen på den ikke-færdigudviklede hingst bliver ved med at stige, til prisen rammer et loft på en lille million kroner. Momsen kommer oveni.

Usædvanlig og unik pris
Hesselhøj Gnags er endnu ikke helt udviklet, og derfor skal der stadig puttes masser af penge oveni millionen og lægges timer i hestens udvikling, før investeringen begynder at give afkast.

Det arbejde kan den norske mangemillionær, Cathrine Rasmussen, nu begynde på. Hun var således villig til at gå længst for at få fingre i hesten. Gennemsnitsprisen på en hingst til auktionen ligger ellers på 30.000 euro, der svarer til 250.000 danske kroner.

Dyrlæge og ansat på Nørlund Hestehospital, Hans Schougaard, anbefaler Cathrine Rasmussen at købe en god hesteforsikring:

- Sådan en ung hest kan der jo ske noget med, også når den bare står og leger med de andre i stalden, siger dyrlægen, inden han understreger, at hesten ikke fejler noget på nuværende tidspunkt.

For fem år siden blev den dyreste hest solgt for 400.000 kroner, så det er en unik pris.