Triumf i danskerbrag: FCM videre i CL

Jørn Just Kristensen 

FCM-kvinderne nedlagde de danske mestre og er videre til kvartfinalerne i Champions League

HåNDBOLD Årets hidtil største kamp i dansk kvindehåndbold endte i midtjysk jubelrus.

FC Midtjylland slog Nykøbing Falster i en medrivende gruppefinale i Champions League. Sejren sender FCM videre til kvartfinalerne i Europas fornemmeste klubturnering, mens de danske mestre fra Falster er færdige i det fine selskab for i år.

Sejrscifrene endte på 24-20 efter 10-9 ved pausen i IBF Arena i Ikast.

Opgøret bølgede frem og tilbage, men fra 15-15 scorede »hunulvene« tre mål i træk og slap aldrig grebet igen. Men spændingen forduftede ikke helt, før 18-årige Emma Friis med to scoringer i træk gjorde det til 24-19. Teenagefløjen fra Herning var en af aftenens helt store oplevelser. Hun kom ind i midten af første halvleg og endte med at score seks mål - heraf fem efter pausen.

Men det var i modsatte ende af banen, at succesen blev grundlagt. FCM-forsvaret omkring Mathilde Bjerregaard og Veronica Kristiansen stod bomstærkt, og i målet spillede Sabine Englert måske sin bedste kamp i sæsonen. Den 36-årige keeperveteran var ganske enkelt forrygende med en redningsprocent på 43.

Angrebsmæssigt bød hele otte midtjyske ulve ind med scoringer. Flest kom fra velspillende Louise Burgaard, der blev topscorer med syv mål. Emma Friis nettede seks gange og Veronica Kristiansen fem.

I kvartfinalen af Champions League skal FCM nu op imod Vardar Skopje fra Makedonien - præcis som tilfældet var i fjor. De kampe spilles 6.-8. april i Ikast og 13.-15. april i Skopje.